Tuomarikoulutukset kohti pesiskesää ovat parhaillaan käynnissä, ja vielä ensi viikolla ehtii osallistua sekä aloittavien että jatkavien tuomarien koulutukseen. Helmi Koskinen on roihulainen nuorisotuomari, joka oman pelaamisensa ohella käynnistää jo neljännen kauden tuomaripaidassa.

– Innostuin tuomaroimaan jo aika nuorena, kun oma äitini hankki myös tuomarikortin. Meillä molemmilla on tuomarikortit, ja tuomaroidaan yhdessäkin useampia pelejä kesän aikana, kertoo C-juniori-ikäinen Koskinen.

Tuomarivuosien aikana on kertynyt monta hyvää muistoa kentän laidalta, mutta yksi parhaista on Espoossa järjestetty vuoden 2019 Tenavaleiri, joka oli myös nuorisotuomarin ensimmäinen tuomarileiri.

– Jos tänä vuonna suinkin leireille päästään, niin tarkoituksena on suunnata sekä Loimaan tenavaleirille että Rauman Suurleirille tuomarihommiin, Koskinen suunnittelee.

Kavereiden ja muistojen lisäksi aktiiviselle tuomarille on luvassa myös hyvät tienestit vihelletyistä peleistä. Määrätietoinen pelaaja säästi viime kesän tuomaripalkkionsa ja on kustantanut niillä omat yläkoululeiritysviikkonsa tänä talvena.

– Leireille kannattaa ehdottomasti lähteä, sillä sieltä saa uusia kavereita ympäri Suomen, paljon kokemusta ja ihan huippuja muistoja!

Kuva: Tuomaroinnin ja pelaamisen ohella ehtii välillä heittää vaikka kärrynpyörän 🙂


Valtakunnallisten leirien ilmoittautuminen alkoi tänään sunnuntaina 18.4. klo 12 ja samalla käynnistyi ilmoittautuminen tuomarileireille.

Eteläinen alue järjestää vielä kolme tuomarikoulutusta aloittaville ja jatkaville tuomareille. Ilmoittaudu mukaan ja lue lisää!