Toisen asteen yhteishaku päättyy 7.4. Nuorille pesäpalloilijoille on tarjolla Eteläisellä alueella useita paikkakuntia, joissa harrastuksen voi yhdistää osaksi opiskeluarkea. Eteläisellä alueella akatemioita löytyy Kouvolasta, Haminasta, pääkaupunkiseudulta, Forssasta ja Tampereelta. Tämän lisäksi Hyvinkäällä ja Laitilassa tarjotaan pesisvalmennusta yläkouluikäisille ja 2. asteen opiskelijoille.

Yksi Kouvolan akatemian urheilijoista on Kouvolan Pallonlyöjien pelaaja, Elias Pitkänen. Hän opiskelee Kouvolan yhteislyseossa, ja osallistuu viikottain kolmeen akatemiaharjoitukseen. Akatemiavalmentajina toimivat tutut valmentajat omasta seurasta, Juuso Ilander sekä Eero Pitkänen.

– Tyypillinen harjoitusviikko sisältää kolme harjoitusta: kaksi lajia ja yhden fysiikkaharjoituksen. Kaikki harjoitukset on suunniteltu ja rakennettu yhteistyössä seuran kanssa, ja ne tukevat todella hyvin harjoittelun kokonaisuutta. Akatemiaharjoitukset ovat tärkeä osa harjoitusviikkoa, eivät irrallinen kokonaisuus.

Kouvolassa harjoitellaan pääsääntöisesti Kouvolan Jäähallilla, Kuntotalolla ja Sami Hyypiä areenalla. Olosuhteet ovat hyvät ja nuorten urheilijoiden harjoittelu sujuu mutkattomasti.

– Akatemia tarjoaa kuntosalipoletin Fysioksen salille ja sisäänpääsyn uimahalleihin. Tämän lisäksi meille pidetään luentoja mm. psyykkisestä valmennuksesta, dopingista ja ravintoasioista. Jos loukkaantumisia sattuu, ovat palvelut helposti saatavilla.

Minkälaiselle urheilijalle akatemiatoiminta sopii?

– Suosittelen urheiluakatemiaan hakemista kaikille, jotka haluaa panostaa omaan urheilu-uraan opintojen ohessa. Akatemia sopii erityisesti henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen, lopettaa Pitkänen.

 

Lisätietoja Suomen akatemioista, joissa on pesisvalmennusta

Muistilista yhteishakuun ja akatemiaan liittyen

Eteläisen alueen urheiluakatemiat:
Kouvolan Urheiluakatemia: https://kouvolanurheiluakatemia.fi/
Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia: https://peda.net/kotka/urheilijakoulutus/valmennus/hamina
Pääkaupunkiseudun pesisakatemia: http://www.urhea.fi/
Tampereen Urheiluakatemia: https://tampereenurheiluakatemia.fi/
Forssan urheiluakatemia: https://peda.net/forssa/forssan-yhteislyseo/urheiluakatemia

Lisäksi Hyvinkäällä ja Laitilassa valmennusta yläkouluikäisille ja 2. asteen opiskelijoille.

Kuva: Superpesis