Viimeisenä alueemme työntekijöistä esittelemme Vimpelin Vedon kasvatin, Aleksi Järviahon. Vetoa ja Alajärven Ankkureita juniorivuosinaan edustanut seurakehittäjä työskentelee Eteläisellä alueella Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson seurojen kanssa.– Seuratyön lisäksi työnkuvaani kuuluu pääkaupunkiseudun pesisakatemian pyörittäminen ja alueemme junioripäällikköyhteistyö. Junnupäälliköiden kanssa kokoonnumme säännöllisesti jakamaan hyviä käytänteitä, sparraamaan toisiamme ja viemään seuran juniorityötä eteenpäin, kertoo Järviaho.

Pelaajana myös Köyliön Lalleja, UPV:tä, Pöytyän Urheilijoita ja Espoon Pesistä edustanut Järviaho nauttii työssään eniten ihmisten kohtaamisesta ja lajin markkinoinnista.

– Toivon todella, että tulevana kesänä päästään sekä alueleirit että valtakunnalliset leirit pelaamaan normaalisti. Alueemme JunnuSuper (pienpesis) sarjatoiminta on kasvanut mukavasti vuosi vuodelta. Viime kesänä Junnusuperin päätösturnauksessa Janakkalassa pelasimme 9 joukkueen voimin, ja pienestä sateesta huolimatta pelaamisen ilon aisti jo kauas. Sitä samaa iloa toivon alueemme muille joukkueille tulevana kesänä.

 

Kollegasi Mira kysyi sinulta, mikä on paras källi, jonka olet jollekin toiselle tehnyt?

– Pelivuosina nautin suunnattomasti vastustajajoukkueen jekuttamisesta. Ehkä perinteisen temppu on valeharhaheitto. Siinä 2-pesän polttoheiton aikana pallo toimitetaan vaivihkaa 3-pesälle. Koko 2-puoli (sieppari, 2-vahti, 2-koppari, 2-polttaja) lähtee juoksemaan päätöntä vauhtia ”näkymättömän” pallon perään 2-puolelle jonnekin. Etenijä on tällä aikaa syöksynyt 2-pesälle ja olettaa, että on tullut harhaheitto, koska ulkopelaajat juoksevat kaikki 2-puolelle. Etenijä ottaa pari askelta kohti 3-pesää ja PIIP-PIIP.

p.s. Olennaisena osana tähän kuuluu myös up:ssä älämölyn pitäminen, ettei kaaren viestintä onnistu etenijälle.

Kaikkien seurakehittäjiemme yhteystiedot löytyvät täältä. Ota rohkeasti yhteyttä!