Kesäkuun puolessa välissä pelataan Eteläisen alueen alueleiri Lahdessa, jonne toivotetaan tervetulleeksi G-D-ikäiset joukkueet. Haastatteluun saimme alueleirin johtajan, Jussi Penttilän. 

Kerro itsestäsi. Kuka olet ja mikä on oma lajitaustasi?

– Olen Jussi Penttilä, 44 vuotta, DI. Olen toiminut pesisvanhempana viimeiset 6 vuotta kolmelle lapselle joista kaksi nuorinta vielä pelaavat. LMV:n toiminnassa aktiivisesti olen ollut mukana viimeiset 3 vuotta. Useampana vuotena olen kiertänyt pesäpalloleirejä vaihtelevissa rooleissa (vanhempana, huoltajana, kuskina, joukkueenjohtajana, 2. pelinjohtajana)  ja tänä vuonna sain kunnian toimia Lahden alueleirin johtajana. Pelasin itsekin nuorempana mutta siitä ajasta on jo virrannut aika paljon vettä Porvoonjoessa.

Miten leirin valmistelut ovat sujuneet?

– Viime vuonna teimme leirin valmistelut jo sangen pitkälle ja niiden pohjalta tänä vuonna on ollut helppo jatkaa. Saimme mukaan samat kokeneet tekijät mukana kuin viime vuonnakin joten järjestelyt ovat edenneet tutulla kaavalla tähän asti. Tunnelma on odottava ja luonnollisesti kaikkia mietityttää millaisilla määräyksillä ja suosituksilla THL, AVI ja muut viranomaiset meitä ohjeistavat kevään mittaa. Odotamme tästä huolimatta innolla ensi kesää ja leirikauden avausta täällä meillä kesäkuussa.

Mitä konkreettisia askelia leirin eteen on alkuvuoden aikana tehty? 

– Olemme saaneet majoituskoulut sekä kentät varattua ensi kesälle ja ryhtyneet tekemään turvallisuussuunnitelmia jotka tänä vuonna on erityisen kattavat juurikin nykyisen epidemiatilanteen takia. Myös yhteistyökuvioita alamme hioa kumppaneiden kanssa. Kenttävarusteet meillä olikin jo viime vuonna jo rakenneltu ja laitettu varastoon tätä vuotta varten. Ruokailu on usein se tunteita herättävin osa leiriä, joten siihen olemme panostaneet ja yrittäneet löytää makuhermoja kutkuttelevat herkut leirin ajaksi.

Minkälainen paikka Lahti on alueleirille järjestäjän näkökulmasta? 

– Lahti on vuonna 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunki (http://greenlahti.fi/) ja tunnettu talviurheilukaupunki mutta pystymme myös järjestämään kesäurheilutapahtumia, koska meillä on paljon tekonurmikenttiä koulujen läheisyydessä sekä urheilulle suopeita rehtoreita, jotka mahdollistavat majoituksen kenttien lähellä. Tällöin siirtymät on mahdollista suorittaa enimmäkseen kävellen. Ympäristöpääkaupunkivuosi velvoittaa meitä pohtimaan ekologisimmat ratkaisut leirin järjestämiseen kuitenkin siten, että korkeat hygieniastandardit saavutetaan.

Mitä terveisiä leirinjohtajalla on lähettää ilmoittautuneille joukkueille? 

Tervetuloa Lahteen! Muistakaa myös että joukkueille on tuomarivelvoite eli nuorisotuomareille on myös luvassa unohtumaton leiriviikonloppu tuomarihommien parissa. Lahessa nähdään (ilman d:tä)!