Eteläisen alueen laajentuessa kattamaan myös Pirkanmaan alueen, on Eteläisen alueen vahvuudessa sekä uusia seuroja että uusia työntekijöitä. Tämän vuoden alkupuolella tutustutaan alueen työntekijöihin haastattelujen muodossa.

Aluevastaava Mauri Tunkelo, mikä olet miehiäsi?

– Olen Puna-Mustien kasvatti Helsingistä. Ikää on 31 vuotta ja kotipesä löytyy pääkaupungista. Oma pelaajaura on mennyt Puna-Mustien pelipuvussa muutamaa farmiottelua lukuun ottamatta. Työssäni toimin Eteläisen alueen seurakehittäjänä, jossa työtehtäviini kuuluu Eteläisen alueen hallinnolliset tehtävät, kilpailutoiminnassa avustaminen sekä seurakehittäminen Uudenmaan ja Hämeenlinnan alueen seuroissa.

Eletään pesäpallon harjoittelun ja harrastamisen kannalta kummallisia aikoja. Siitäkin huolimatta töitä paremman alueen ja pesäpallon eteen tehdään joka päivä. Mistä nautit työssäsi eniten?

– Nautin siitä, että saan tehdä töitä ihmisten kanssa, joilla on yhtä suuri intohimo lajia kohtaan kuin minulla. Kun vielä hetki jaksetaan noudattaa näitä rajoituksia, niin kesällä päästään nauttimaan siitä, mitä pesäpallo meille tarjoaa.

Mauri Tunkelo uransa alkupuolella.

Kollegasi Mika Mikola esitti sinulle seuraavanlaisen kysymyksen: Mitä arvoa työsi seurakehittäjänä on sinulle tuonut omaan elämääsi?

– Työni on antanut minulle mahdollisuuden tutustua pesäpalloihmisiin ympäri Suomen. Esimerkkinä viime talven 2-tason koulutus, jonne tuli osallistujia meidän alueemme ulkopuolelta. Niistä saa aina uutta näkökulmaa, miten pesistä muualla ajatellaan ja valmennetaan. Lisäksi saan työskennellä mahtavien ihmisten kanssa päivittäin. Mikan, Miran ja Aleksin kanssa on hienoa tehdä töitä.

Ja vielä näin vuoden alkuun odotuksia ja lupauksia tulevalle vuodelle. Mitä lupaat Etelän alueen pesisväelle vuodelle 2021?

– Odotan viime kesältä väliin jääneitä pesäpalloleirejä, sekä Lahden alueleiriä että valtakunnallisia leirejä. Jos jossain näkee aitoa innostumista lajista niin näissä hienoissa tapahtumissa! Omalle väelle lupaan vastata kaikkiin seuroilta tuleviin kysymyksiin parhaani mukaan. Jos en tiedä, otan selvää.