Vuoden alussa Eteläinen alue laajeni, kun Pirkanmaa tuli osaksi aluetta. Samalla saimme lisävahvistuksen seurakehittäjien joukkoon, kun aiemmin Keskimaan alueella työskennellyt Mira Kolehmainen liittyi vahvuuteen. Tutustutaan hieman uuteen tekijään.

Mira, kerro meille vähän taustojasi.

– Olen 29-vuotias Kankaanpään Mailan kasvatti. Ensimmäiset pelit hoidettiin D-tyttöikäisenä, ja siitä matka jatkui kasvattajaseuran riveissä aina B-tyttöihin ja naisten Ykköspesikseen asti. 2012 hilpaisin Jyväskylän Kirittäriin ja sieltä 2016 kahdeksi vuodeksi Manse PP:n riveihin. Noilta vuosilta palkintohyllyyn jäi kaksi Suomenmestaruutta, kolme hopeaa, yksi pronssi, neljä Itä-Länttä ja yksi Liitto-Lehdistö-ottelu. Rakastin pelaamista ja sen mukanaan tuomia onnistumisen kokemuksia!

Loistava ura takana, ja työ pesäpallon parissa jatkuu. Minkälainen on työnkuvasi?

– Toimin seurakehittäjänä Pirkanmaan alueella. Lisäksi valmennan yläkoululeireillä, toimin akatemiavalmentajana ja olen 1-ja 2-tason koulutusten koulutusvastaava.

Kerroit, että olet siirtynyt viime kesänä viuhkan varteen. Miten hyppy pelinjohtajaksi sujui?

– Yksi viime kesän kohokohdista oli ensimmäinen peli pelinjohtajana. Kokemus oli todella jännittävä ja samaan aikaan innostava. Mokia tein enemmän kuin mitä onnistumisia tuli, mutta joukkuetoiminta viehättää myös pelinjohtajan näkövinkkelistä katsottuna.

Kankaanpään Mailan kasvatti Mira Kolehmainen.

Mistä asioista nautit eniten työssäsi?

– Innostuminen on palkitsevaa. Pesäpallossa on eri tason toimijoita, joten yhtä paljon iloa tuottaa yksittäisen pelaajan onnistuminen ja kehittyminen kuin sekin, että harrasteporukka painaa teettämänsä mestaruuspipot päähän kauden päätyttyä. Myös seurahenki, yhteen hiileen puhaltaminen ja uusien, toimivien käytänteiden luominen arjen keskelle ilahduttavat.

Kollegasi Aleksi heitti sinulle kysymyksen: Mikä on ylitysnäppi?

– Ylitysnäppi on näppi, joka lyödään lähimmän pelaajan selän taakse tyhjään tilaan. Kun aikaisin näyttää niin saattaa tehdä vielä enemmän tilaa sinne selän taakse 😉

Lopuksi on uuden vuoden lupausten aika. Mitä toivot ja mitä lupaat?

– Odotan mahdollisimman normaalia vuotta pesäpallon osalta, että saataisiin harjoitella ja pelata. Poikkeuksellinen aika mahdollistaa meille myös uudet ideat tulevaisuutta varten, joten annetaan myös niille rohkeasti tilaa. Minusta Eteläisen alueen pesisseurat saavat iloisen ja positiivisen touhottajan riveihinsä.

Kuvat: Yle ja Mira Kolehmaisen kotialbumi