Juuri ne asiat ovat tehneet perjantaina 28 vuotta täyttäneestä Kerolasta yhden naisten Superpesiksen puhutuimmista alkukauden nimistä. Ikaalisten Tarmon kasvatin merkitys joukkueelleen on huomattava, ulkopelissä laajalla tontilla ja sisäpelissä ykköstilanteen purkajana.

– Olen tykännyt olla kentällä ja olen ylipäätään tykännyt olla tässä joukkueessa. Ehkä se näkyy ulospäinkin. Kun on kaikin puolin hyvä olla, niin pelikin kulkee, Kerola iloitsee.

– Ulkopelissä itselläni on vastuullinen ja iso rooli, yritän auttaa vieruskavereita siinä. Omasta mielestäni kausi on mennyt paremmin kuin viime vuodet. Olen nauttinut pelaamisesta enemmän kuin moneen vuoteen, Kerola sanoo.

Tahko on saanut uudenlaista terävyyttä otteisiinsa ja noussut sarjataulukossa neljän kärkeen. Kun vuosi sitten joukkue antoi vastustajilleen keskimäärin 7,2 juoksua ottelua kohden, kuluvalla kaudella lukema on pudonnut 4,5:een.

Muutos on iso, vaikka vastustajat ovat osin olleetkin joukkueita pudotuspeliviivan alapuolelta. Sarjataulukko kertoo konkreettisesti eteenpäinmenosta. Tahko ei ole juuri jättänyt pisteitä matkalle, vaan napsinut varmaotteisesti jaksovoittoja. Kerola pelaa ensimmäistä kauttaan Hyvinkäällä, mutta on aistinut kasvaneen itseluottamuksen ja hyvän hengen joukkueessa.

– On puhuttukin sitä, että aiempina vuosina heiltä on ehkä jäänyt helppojakin pisteitä ottamatta. Nyt on otettu pisteet niiltä joukkueilta, joilta ne ainakin on pitänyt ottaa. Ei ole jäänyt kuin muutama piste matkan varrelle. Se näkyy jossain kohtaa isossa kuvassa tai sitten ei, mutta voitettu on 11 ottelua tälle kaudelle. Onhan se huima tasonnosto viime vuosiin!


Laura Kerola vieraili Tahkokuvio-podcastissa heinäkuussa.

Kärkiotteluissakin Tahko on osoittanut vaarallisuutensa. Keskiviikkona vastaan asettuu tamperelainen Manse PP, joka sai viimeksi lähteä kotimatkalle tappio niskassaan. Pesäkarhut pelastui Hyvinkäällä pistemenetyksittä vain Emilia Linnan huikean ulkopelisuorituksen ansiosta ja viimeksi perjantaina tasatulokseen päättyneen jakson voitto Kirittäriä vastaan jäi vain senttien päähän.

Hyvä onni on silti ansaittava. Kaksinkertainen Suomen mestari ja kolminkertainen Itä-Länsi-pelaaja Kerola tietää, ettei pienten marginaalien kärkiotteluissa saa mitään ilmaiseksi.

– Tietynlaista keskittymistä vaaditaan ja sitä, että olemme kulloisessakin hetkessä mukana. Tiukkoja tilanteita tulee, eikä niitä saa jäädä vatvomaan, vaan pelissä pitää mennä eteenpäin. Se on hyvin tärkeää, että pystymme nollaamaan mahdolliset virheet, Kerola alleviivaa.

Uusia mahdollisuuksia on edessä. Naisten Superpesiksen runkosarja kääntyy loppusuoralle ja asetelmia haetaan pudotuspeleihin. Tahko kamppailee tiukasti puolivälierien kotiedusta, mutta pisteitä vaaditaan, sillä Lapuan Virkiällä on etukäteen arvioiden aavistuksen helpompi loppuohjelma.

– Tiukkaa ja tasaista varmasti on. Kirittäret, Porin ja Mansen kohtaamme vielä kerran runkosarjassa. Niistä pitäisi pisteitä saada, niin saataisiin kotietu ainakin ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, Kerola sanoo.

– Sen jälkeen kaikki on mahdollista. Kun systeemi on paras kolmesta, se ehkä antaa mahdollisuuksia niille joukkueille, jotka eivät lähtökohtaisesti ole suosikkeja. Jännittävää nähdä, mitä loppukausi tuo tullessaan, Kerola odottaa.

Pesäpallokulttuuria Hyvinkäällä riittää. Tahko on menestynyt vuosien varrella naistenkin puolella ja voittanut Suomen mestaruuden 1979 ja 1983, yhden SM-hopean sekä kolme SM-pronssia. Vaikka edellisistä mitalijuhlista on vierähtänyt jo 36 vuotta, seuraavia ei välttämättä tarvitse odottaa enää pitkään.

Nykyisen joukkueen tarina on nimittäin kulkenut nousujohteista reittiä. Ykköspesispaikka kaudelle 2015 ja superpesisunelman toteutuminen kaudelle 2018 sekä viime vuoden kuudes sija odottavat jatkoa. Tulevaa menestystä on rakentamassa myös Kerola, joka reilu viikko sitten allekirjoitti kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Mitaliottelut ovat unelmana, mutta erityisen tärkeää on viihtyä joukkueessa ja nauttia pelaamisesta.

– Sanoin saman tien, että haluan jatkaa täällä. Helppo päätös ja sitä vielä helpottivat siviilipuolen kuviot. Tykkään olla täällä Hyvinkäällä ja osa tätä joukkuetta, Kerola päättää.

Naisten Superpesistä keskiviikkona 12.8.

Hyvinkää – Tampere 17.30
Kempele – Joensuu 17.30
Mynämäki – Lapua 17.30
Seinäjoki – Pori 17.30
Siilinjärvi – Lappeenranta 17.30