Poikkeuksellinen kevät vaikeutti valmistautumista ja pitkitti kauden alkua. Uralla kuudenteen pääsarjaseuraansa Kouvolan Pallonlyöjiin siirtynyt Dahlström on kotiutunut hyvin uusiin maisemiin, mutta myöntää hakevansa parasta lyöntivirettä vielä.

– Ihan hyvin olen kotiutunut. Totta kai huomaa sen, ettei tuossa harjoituspelejä tullut pelattua ollenkaan ennen kauden alkua. Se vähän näkyy ja tuntuu joka paikassa. Treeni tuntuu ihan hyvältä, mutta pelituntuma on aivan pihalla.

– Ihan hyviä lyöntejä tulee, mutta pikkaisen vielä tarkkuus ja laatu kärsivät. Ei ihan kohdillaan ole vielä.

Tilastojen perusteella tahti ei ole mainittavasti aiemmista kausista hiipunut. Dahlström on takonut kolmeen otteluun seitsemän juoksua tärkeisiin paikkoihin ja täyttänyt ruutunsa. Tampereella oli aihetta erityiseen juhlaan, kun uralla tuli täyteen 500 superpesisottelua.

– Totta kai 500 peliä vaatii jotain, helkutisti aikaa, vuosia ja kokemusta. Onhan se tietyllä lailla hienoa, usein vaatimattomana pysyttelevä Dahlström sanoo.

Seuraavatkin rajapyykit ovat jo lähellä. 1500 tehopisteeseen on matkaa 13 lyödyn tai tuodun verran ja 1400 lyötyyn 41 tikkiä. Dahlström pelaa ensisijaisesti joukkueelleen, mutta fiilistelee uuden kotikentän suomia mahdollisuuksia.

– Mahtava kenttä, kimmoisa ja tilaa joka puolella! Onhan se mahtavaa lähteä sellaisella pelaamaan, Go On Superjokeri luonnehtii KSS Energia Areenaa Kouvolassa.

Koko joukkueen alkukausi ei juuri paremmin olisi voinut sujua. Pistepussi on karttunut kahdeksalla pisteellä kolmesta ottelusta ja suorittaminen on ollut vakuuttavaa, kuten STT Urheilun uutisessakin huomioitiin Ylen verkkosivuilla.

– Vaikka ei aina ihan kulkisi parhaalla mahdollisella tavalla, sellainen perustaso on ihan hyvä, kiitteli KPL-pelinjohtajaksi siirtynyt Iiro Haimi.

Dahlström on samoilla linjoilla. Voitto-ottelut tuovat rauhaa joukkueeseen ja antavat tilaa kehittää omaa peliä kohti syksyn huippuiskua. Kuten omien peliesitystensä osalta, Dahlström kaipaa vielä joukkueeltakin terävyyttä otteisiin.

– Vähän hakemista on, mutta kuitenkin hyvin pystytään suorittamaan perus-rutiinilla. Kovia miehiä tulee taustalta, nuorempia ja vähän välillä vanhempiakin. Pystymme ratkaisemaan eri kohdista, etteivät aina samat miehet tee töitä.

Go On Superjokeri Jere Dahlström on takonut seitsemän juoksua kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Kuva: Antti Haapasalo

Ennakkospekulaatioissa KPL:n juoksuvoimaa arvuuteltiin ja erityisesti kärkietenijä Tommi Mäentaustalle povattiin kaudesta melkoista rypistystä. Toisaalta erityisesti seuran oma kasvatti, jokerietenijä Santeri Löppönen on ollut hyvässä vireessä ensimmäisissä otteluissa ja Matti Saukko on purkanut tärkeällä tavalla ykköstilannetta.

– Minun mielestäni meillä aika paljon jalkoja on, mutta sehän on hyvä, jos muut eivät ajattele niin, Dahlström vastaa.

Seuraavan kerran jalat käyvät perjantaina, kun Kouvolassa vierailee kauden ensimmäistä vierasvoittoaan metsästävä Kankaanpään Maila. Dahlström odottaa jälleen hienoa yleisöä ja tunnelmaa KSS Energia Areenan perjantai-iltaan.

– Toivotaan vain pirusti väkeä paikalle – niin paljon kuin saa tulla – ja hyvä keli, niin lähdetään taas taistelemaan pisteistä!

Superpesiksen tulevat ottelut: www.superpesis.fi/ottelut
Kouvolan Pallonlyöjät vs. Kankaanpään Maila perjantaina kello 18: www.kouvolanpallonlyojat.fi