Tänä kesänä Eteläisellä alueella pelataan kaikki E-juniorien sarjat yleisillä pesäpallon säännöillä, kolmen palon säännöillä, tutummin kilpasarjan säännöillä. Asiasta tehtiin päätös viime syksyn seuraseminaarin jälkeen alueen kilpailutiimissä saatujen kommenttien perusteella. Kyseessä on tämän kauden kestävä kokeilu, jonka jälkeen osallistuvilta joukkueilta kerätään palautetta ja päätös jatkosta tehdään ensi syksynä.

Uudistuksen tavoite on pelaajien kehittäminen ja valmistaminen seuraavalle tasolle siirtymiseksi. Pelisääntöjen vaihtaminen ottelukohtaisesti pelisarjan sääntöihin ei ole mahdollista. Tarkoitus on varmistaa sääntöuudistuksen toteutuminen sekä vertailukelpoisen tiedon saaminen uudistuksen vaikutuksista.

Uudistuksen tavoite ei ole kehittää urheilullista toimintaa harrastetoiminnan kustannuksella. Meillä on jatkossakin kaksi sarjatasoa, pelisarja ja kilpasarja. Sääntökokeilulla madalletaan kynnystä liikkua sarjatasojen välillä E:n vanhempaan ikäluokkaan siirryttäessä.

Lisätietoja:
Aluevastaava
Ville Pulkkinen
ville.pulkkinen@pesis.fi