Poikkeava kevät on uudistanut myös tuomarikoulutusta. Eikä välttämättä huonoon suuntaan.

Perinteiset tuomarikortin suorittamiseen tähtäävät luokkamuotoiset koulutustilaisuudet vaihtuivat kentällä pidettäviin käytännön koulutuksiin. Korttikoulutus siirtyi verkkoalustalle.

Korttikoulutuksen uudistus sujui alueellamme hyvin. Vuonna 2019 perinteisiin tuomarikoulutustilaisuuksiin osallistui 755 henkilöä Eteläiseltä alueelta. Vuoden 2020 verkkokoulutukset ovat keränneet 800 osallistujaa (29.5. mennessä). Koulutuksen suorittaminen on edelleen mahdollista.  

Käytännön koulutus on myös mukavassa myötätuulessa. Nyt on mahdollisuus saada seuran nuorisotuomareille tehokoulutusta kenttäolosuhteissa. Janakkalan Jana ja Lahden Mailaveikot ovat tässä edelläkävijöitä. Janakkalan koulutus on 7.6 ja Lahdessa tilaisuus pidetään 14.6. 

Kenttäkoulutuksia pyritään järjestämään seurakohtaisesti erityisesti ennen juhannusta. Sovi oman seurasi koulutus ottamalla yhteyttä alueesi maakuntakouluttajaan

Sami Ritola 045-128 7414, sami.ritola(at)etelanpesis.fi
Jukka Laaksonen 045-677 6851, jukka.laaksonen(at)loimaa.fi

Seurojen tuomarivastaaville lähetetään koontilistat tuomarikoulutuksen suorittaneista 3.6. jälkeen. Tällöin avataan myös tuomarikorttien lunastuslinkki.

Ville Pulkkinen

aluevastaava