Olemme jo pitkään miettineet, mitä tyttöpesiksen kehittämiseksi voisi seurassa tehdä. Meillä on vain kourallinen tyttöjunioreita, ja he pelaavat poikien joukkueissa, pärjäten siellä loistavasti. Uusien harrastajien saaminen on ollut vaikeaa, kun meillä ei ole tarjota valmista joukkuetta tytöille. Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia, että hanketta lähdettiin tukemaan näin hienolla summalla, kertoo Keravan Pesis-Juniorien varapuheenjohtaja Mikko Laulainen.

Korona pistää kapuloita rattaisiin, mutta suunnitelmat ovat valmiina

Seuran hallitus on rakentanut selvät suuntaviivat hankkeelle. Jo tulevaksi kesäksi perustetaan kolme uutta tyttöjoukkuetta, F-. E-, ja D-junioreihin ja näille joukkueille valitaan sopivat ja asiansa osaavat valmentajat. Joukkueiden perustamista tukee aktiivinen markkinointi ja viestintä.

Koronapandemia vaikuttaa merkittävästi hankkeeseen, emmekä voi laittaa tarkkoja päivämääriä toteutukselle. Uskomme kuitenkin, että käynnistäminen on mahdollista jo tänä keväänä, ja nyt kun kaupungin ulkoliikuntapaikat ovat auki, on toiminnan käynnistäminen mahdollista. Seurassamme on tahtotila toimia ripeästi ja saada pikapuolin uudet harrastajat lajin pariin.

Keravan lähimmät vastustajat löytyvät Helsingistä ja Hyvinkäältä, joten tilausta uusille joukkueille Keski-Uudellamaalla riittää.

Tyttöjoukkueista on huutava pula. Uusien joukkueiden lisäksi tavoittelemme myös yleistä näkyvyyttä seuralle ja pelaajamäärän kasvua kaikissa, myös poikapuolen joukkueissa.

Tavoitteena joukkueet kaikissa juniori-ikäluokissa

Seuran tavoitteena on, että kahden vuoden kuluttua Keravan Pesis-Juniorien riveissä pelaavat G-ja F-juniorien yhteisjoukkue. Lisäksi sekä tytöillä että pojilla on F-C-ikäluokissa omat joukkueet. Pelaajamäärissä tämä tarkoittaa, että ensimmäisenä hankevuonna tavoitellaan 50 uutta pelaajaa ja toisena vuonna vielä 20 lisää. Yksi keskeisimmistä tavoitteista on säilyttää saavutettu harrastajamäärä, jolla taataan jatkuvuus myös hankkeen päättymisen jälkeen.

Seurassa on tällä hetkellä erittäin innokas ja energinen tunnelma. Nyt tietysti kaikki toiminta on tauolla ja käynnistyy hiljalleen, mutta osa joukkueista on treenannut säännöllisesti etäkuntopiirien kautta. Toivomme, että tyttöpesiksen käynnistäminen Kepessä vaikuttaa positiivisesti myös alueen muiden seurojen pelaajamääriin. Mitä enemmän joukkueita on, sitä mukavampaa se on koko pesäpallotoiminnalle, lopettaa Laulainen.

 

Keravan Pesis-Juniorit
Keravan Pesis-Juniorit Facebookissa
Keravan Pesis-Juniorit Instagramissa

OKM:n myöntämät seuratuet