Koulutukseen kannattaa osallistua jokaisen, joka haluaa kehittää itseään valmennus- ja pelinjohtotehtävissä. Jaksojen aikana käydään paljon ydinsisältöjä läpi. Laji- ja pelitaitojen osiossa keskitytään enemmän käytännön lajivalmennustyöhön ja harjoitteluajan tehokkaaseen käyttöön. Fyysisiin ominaisuuksiin pureudutaan enemmän omassa osiossaan, jossa tarjolla on päivitettyjä näkemyksiä nopeuden ja voiman kehittämisestä sekä mm. juoksu- ja lähtötekniikoista, kertoo Pennanen.

Vaikka oma valmentajaura olisi kestänyt jo pitkään, on omia ajatuksiaan lajista hyvä tuulettaa muiden valmentajien kanssa.

Valmentamisessa hienointa on se, että mitä kokeneemmaksi tulee, sen paremmin ymmärtää, ettei oikeastaan ymmärräkään. Tällöin koulutuksen parasta antia on uudet ajatukset, ehkä uusi innostuskin omaan valmennustyöhön. Ja kokeneilta koutseilta oppivat niin kouluttaja kuin nuoremmatkin, joten tervetuloa mukaan valmennusvuosista riippumatta!

Pajulahden 2. tason koulutuksen ensimmäinen koulutusosio pidetään marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kahden päivän aikana paneudutaan lajitaitojen ja -tekniikoiden perusteisiin ja niiden opettamiseen.

Koulutuspäivien aikana käydään kaikki lajitaitojen perusteet läpi: mistä syntyy lyöntivoima, miten heittovoimaa ja -tekniikkaa kehitetään? Miten eri sisäpeliroolien pohjalyönnit opetetaan, ja paljon, paljon muuta. Hyvänä valmistautumisena toimii yhden pesismatsin katsominen Ruudusta sekä hyvät yöunet, on kouluttajan kehotus Pajulahteen suuntaaville.

Eteläisellä alueella järjestetään 2. tason koulutuksen lisäksi myös 1. tason koulutuskokonaisuutta neljänä viikonloppuna, jolloin koko 1. tason koulutuskokonaisuus on mahdollista suorittaa saman viikonlopun aikana. Koulutukset järjestetään Kouvolassa, Nummelassa, Mynämäellä ja Lahdessa.

Lue lisää koulutuksista