”Katselin kesän 2011 oman tyttären ensiaskelia lajin parissa ja hyppäsin valmennushommiin jo saman vuoden syksyllä. Vuodesta 2016 alkaen olen valmentanut vuorovuosin joko 2004-2005 tai 2005 syntyneitä tyttöjä.”

Valmennuksen pohjana Saarinen pitää suurta pelimäärää pitkin kautta sekä kisailua oman joukueen kesken. Myös vaatimustasoa pidetään korkealla.

”Pelaaminen kehittää eniten, ja yritän rakentaa kauden niin, että saadaan pelata mahdollisimman paljon pitkin kautta. Myös pieni kilpailu harjoituksissa muuttaa suoritustempoa huomattavasti.”

”Haluan, että silloin kun treenataan, niin hommat tehdään kunnolla ja täysillä. Lajiharjoittelussa tekniikat opitaan toistojen kautta. Keskityn mielummin yhteen asiaan kerrallaan, enkä pyri harjoittamaan useita asioita joka harjoituksessa.”

Joukkueen kehittyminen palkitsee

Valmentajana Saarinen tavoittelee sitä, että pelaajat oppivat ja oivaltavat asioita itse valmiiksi annettujen ratkaisujen sijaan.

”Haluan ohjata pelaajia käyttämään omaa järkeään ja ratkaisuja pelin tiimellyksessä. Palkitsevinta on nähdä pelaajien kehittyminen niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueenakin. Yhteiset kokemukset, onnistumisen riemu, mutta myös pettymykset hitsaavat joukkuetta yhteen ja niiden eläminen yhdessä joukkueen kanssa on hienoa.”

Tulevalle kesälle on edessä vielä Hyvinkään Nuorisoleiri sekä aluesarjan otteluita, joissa luvassa on tiukkoja ja aurinkoisia pelejä.

”Nähdään kentillä, moikataan kun tavataan!”