Hyvät seuratoimijat, nyt olemme ajoissa liikkeellä, sillä suunnittelemme jo Eteläisen alueen ensi talven ja kevään koulutuksia. Tähän liittyy oleellisia uudistuksia koulutusvaatimuksissa sekä koulutusten suunnittelussa.

Kauden 2020 koulutusten rakentaminen juniorivalmentajapolulla tapahtuu yhteistyössä alueen, seurakehittäjien ja seurojen kanssa. Juniorivalmentajapolun 1-tason ja 2-tason koulutuskalenteri suunnitellaan yhteistyössä näiden toimijoiden kanssa vaiheittain seuraavalla tavalla.

  • Alueen työntekijöiden ja seurojen valmennuksesta vastaavien yhteinen tapaaminen kesäkuun alueleirien yhteydessä – tavoitteena hahmotella koulutustarpeet ja alustava koulutuskalenteri. Ennen tätä tai tämän jälkeen tehdään alueella koulutustarve-kartoitus. Tavoitteena on, että tapaamisessa hahmotellaan 1-3 koulutuskokonaisuutta alueelle ja se kuinka tämä toteutetaan (paikat ja moduulimuotoisuus/koulutuspäivä)

Siksi järjestämme nyt lauantaina 8.6. Laitilan leirin yhteydessä infopalaverin, johon kutsumme jokaisesta leirillä mukana olevasta seurasta edustajan paikalle. Palaveri on illalla klo 20.30-21.00 Varppeen koululla.

Tätä ennen selvitä seurastasi koulutustarve ensi vuodeksi eli määrä ja osallistujien nimet 1-tasolle ja 2-tasolle. Ilmoita määrät vastaamalla tähän kyselyyn:  https://my.surveypal.com/Koulutustarve2020-Yhpcm1jSFgJDfm-f

  • Alueen työntekijät tekevät tämän tapaamisen perusteella koulutuskalenterin, joka yhdistetään valtakunnalliseen koulutuskalenteriin (valmis jo syyskuussa 2019).
  • Syksyllä alue järjestää aluetapaamisen (sähköinen) seurojen valmennuksesta vastaavien kanssa ja käydään läpi koulutuskalenteri ja koulutusten markkinointi.

Huomaathan, että koulutusvaatimukset vuonna 2020 koskevat leirien lisäksi myös aluesarjoja.

Koulutusvelvoitteet vuodesta 2020 alkaen:

  • F- ja G-juniorit: Aloitettu 1-tason koulutuspolku (suoritettuna vähintään yksi introilta tai yksi seurapäivä tai yksi koulutuspäivä) tai PML
  • E-juniorit: 1-tason koulutuspolun hyväksytty suoritus ja 1-tason todistus tai JPVT
  • D-juniorit: 2-tason koulutuspolun aloittaminen tai JPVT
  • C-juniorit: 2-tason koulutuspolun hyväksytty suoritus ja 2-tason todistus tai NPVT
  • B-ikäiset: Junioripolun 2-tason suorittaminen tai huippuvalmennuspolun 1-taso.
  • A-ikäiset ja suomensarja: Lajivalmentajatutkinto tai huippuvalmennuspolun 2-taso
  • Ykköspesis ja Superpesis: Lajivalmentajatutkinto tai Valmentajan ammattitutkinto.

Koulutustoiminnan uudistuksista ja koulutusvaatimuksista on tarkempi selvitys koulutusvastaava Juha Antikaisen tiedotteessa.

Ville Pulkkinen/aluevastaava