Maanantai oli pienten pelaajien suuri päivä. Varsinais-Suomessa pelattiin Junnusuperin toinen pelipäivä ja joukkueita oli mukana ennätysmäärä. Rusko, Mynämäki, Paimio ja Uusikaupunki kokosivat pelaajia kahdelle kentälle ja Humppilassa pelattiin yhdellä kentällä. Illan aikana pallolle annettiin vauhtia 27 joukkueen voimin. Pienpesistä pelasi 207 lasta, joista moni elämänsä ensimmäistä peliään.

Uusikaupunki heräsi pesäpalloon muutaman vuoden tauon jälkeen. Laitilan Jyskeen avustamana pesiskoulu on koonnut noin 50 lasta ja nyt pelikentällä oli kaksi pienpesisjoukkuetta. Vieraiksi kotiturnaukseen saatiin joukkueita Laitilasta ja Pöytyältä. Innokkuus niin pelikentällä kuin sen reunoilla oli helposti havaittavissa. Takana on vasta muutama pesiskouluharjoitus, mutta juoksuja syntyi kivasti. Harjoittelu jatkuu ja seuraavaan turnausiltaan on lähdössä varmasti pesiskärpäsen puraisemia pelaajia.

Pienpesis tukee muutenkin uusia aloittavia ryhmiä. Matalan kynnyksen pesiksen löysivät myös ensimmäistä kertaa Raision pesiskoululaiset, jotka pelasivat Ruskon turnauksessa sekä Kaarinan pesiskoululaiset, jotka pääsivät ottamaan pelituntumaa Paimion turnauksessa. Uudet aloittavat pelaajat saavat heti runsaasti kokemuksia niin lyönneistä, kiinniotoista kuin etenemisestä. Illan peleissä muuten tehtiin yhteensä 697 juoksua.

Pienpesiksen pelimuodon hyödyt ovat valtakunnallisesti tunnistettu. Eteläisen alueen JunnuSuper on ylivoimaisesti alueen suurin sarja 40 joukkueella. Kuuden pelaajan joukkueiden kokoaminen ja pelaaminen on helpompi aloittaa.

JunnuSuperin ilmoittautuminen on auki koko kauden. Lisäjoukkueita voi ilmoittaa täällä.

Seuraava turnauspäivä Varsinais-Suomessa on keskiviikkona 10.7. jälleen useammalla paikkakunnalla.