Pienpesissarja, JunnuSuper, järjestetään toista vuotta Eteläisellä alueella. Sarjan suuri suosio yllätti. Mistä on kyse?

Pienpesis on suunnattu pesäpallon uusille ryhmille ja joukkueille. 6vs6-pelimuoto on aktiivinen tapa pelata. Kahden vuoroparin mittaisessa pelissä kaikki pelaajat pääsevät lyömään useita kertoja sekä ottamaan palloa kiinni ja heittämään. Pelaajien määrä, 5-7 henkilöä, on tietoisesti säännöillä rajattu, jotta kentällä olevat lapset pääsevät mahdollisimman paljon kosketuksiin pallon kanssa ja samalla osallistumaan pelitilanteiden ratkaisemiseen. Vuoroparin vaihtuessa voi vaihtaa vaikka koko kentällisen.

HP G – SuPo F (11.5 Pyhältö)

Pienpelaaminen ei ole lasten ja nuorten palloilulajeissa harvinaisuus. Vastaava pelitapa on käytössä useiden lajien, kuten jalkapallon, jääkiekon, salibandyn, lentopallon ja koripallon nuorimpien ikäluokkien sarjapelaamisessa. Pelaajia on kentällä vähemmän ja vaihdot tapahtuvat täsmällisesti tietyn minuuttimäärän välein. Pienpesiksen säännöt on kuvattu täällä.

Alkuperäinen tavoitteemme oli 30 joukkuetta, mutta tämä määrä tullaan ylittämään reilusti. Joukkueita on jo nyt sarjassa 27 ja samanaikaisesti Uudenmaan sarjaan ilmoittautuminen on vasta käynnistynyt. Varsinais-Suomen sarjaan odotetaan myös vielä useita joukkueita. JunnuSuperia pelataan maakunnallisesti järjestettynä Kymenlaaksossa, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Kooltaan pienempi joukkue on helpompi saada perustettua paikkakunnalla, jossa lasten määrä asettaa haasteita. Samalla esimerkiksi kymmenen lapsen ryhmä voi ilmoittaa sarjaan useamman joukkueen ja samalla haastaa itsensä lisäpelaajien rekrytoimiseksi. JunnuSuperissa pelaajat voivat vapaasti liikkua joukkueiden välillä. Isossa kuvassa tarkoitus on pelin kautta innostaa uusia harrastajia mukaan, jotta ensi kaudella joukkue voi osallistua 9vs9 pelattavaan aluesarjaan.

Eteläisen alueen JunnuSuperiin otetaan joukkueita pitkin kesää. Lisenssivaatimuksena on tulokaslisenssi. Sarja maksaa 55€/ joukkue. Ilmoittautuminen tapahtuu täällä.

Pelaaminen on kivaa!

Lisätietoa:

Ville Pulkkinen/aluevastaava