”Oli synkkä ja myrskyinen yö”, tokaisee Ressu useamman kerrankin Tenavat sarjakuvassa. Sunnuntaina hän aloittaisi kertomuksen sanoilla ”Oli sateinen ja kylmä päivä”.

Pelipäivän sääolot olivat kurjimmat mahdolliset, vettä, tuulta ja sadetta koko ajan. Siitä huolimatta Varsinais-Suomessa pelattiin sunnuntaina peräti 19 joukkueen voimin pienpesistä kolmessa eri turnauksessa. Täysin sääolot eivät päivää pilanneet, sillä peräti 389 juoksua tehtiin 19 pelissä.

Pienimmät joukkueet (F- ja G-ikäiset) pelasivat Humppilassa ja Jokioisilla kuuden joukkueen voimin kummassakin. Humppilassa kenttää kiersivät kaksi isäntäseuran joukkuetta, sekä kolme Mynämäen Vesan joukkuetta (Ft, Fp, G) ja Ruskon Pallo. Jokioinen sai seuraa kahdesta Turku-Pesiksen joukkueesta sekä Laitilan, Pöytyän ja Köyliön joukkueista.

Ruskon upouudesta tekonurmesta pääsivät nauttimaan hieman suuremmat juniorit (D-E-ikäiset). Ruskon, Pöytyän ja Laitilan E-poikien lisäksi toisiaan mittasivat Turun ja Paimion E-tytöt sekä ihan uudet pesiskoulujoukkueet Raision Loimusta ja Salon Viestistä. Kokemukset pienpesiksestä olivat kannustavia.

Tulokset, Jokioinen:

JoKo juniorit – Köyliö 22-5
Köyliö – Turku G 3-8
Turku G – JoKo juniorit 9-17
Pöytyä – Turku F 6-14
Turku F – Laitila 14-2
Laitila – Pöytyä 6-5

Tulokset, Humppila:

Humppila F – Mynämäki Fp 14 – 17
Rusko – Mynämäki G 14 – 1
Humppila G – Mynämäki Ft 12 – 11
Mynämäki G – Humppila G 7 – 19
Mynämäki Ft – Humppila F 7 – 12
Mynämäki F – Rusko 11 – 7

Tulokset, Rusko:

Rusko – Laitila 14-5
Turku – Paimio 15-5
Raisio – Salo 17-10
Laitila – Pöytyä 22-12
Pöytyä – Rusko 3-10
Paimio – Salo 5-3
Turku – Raisio 13-12