Eteläisellä alueella ja pääkaupunkiseudulla tehdään ensi kesänä projekti, jonka tarkoituksena on madaltaa uusien harrastajien kynnystä pelata pesäpalloa. Pelaapesistä.fi on verkkosivu, jonka avulla yksittäinen lapsi tai aikuinen löytää itselleen sopivaa harrastepesistoimintaa.

Lapsille on tarjolla neljä turnausta, jotka pelataan pääkaupunkiseudun alueella. Mukaan näihin pienpesisturnauksiin pääsee lunastamalla itselleen pesispassin. Tavoitteena on saada mahdollisimman monta uutta lasta pelaamaan pesäpalloa. Seurojen kanssa yhteistyössä järjestettävät turnaukset ovat loistava tilaisuus myös uusille ryhmille päästä pelaamaan, vaikka ei olisikaan ilmoittautunut aluesarjoihin.

Pesiksessä parasta on pelaaminen. Pesiskoulusta pelaamaan pitää olla mahdollisimman lyhyt polku. Nyt yhdistämme voimia ja yritämme alueena aktivoida mahdollisimman monta lasta mukaan kokeilemaan pesistä, hehkuttaa seurakehittäjä Mauri Tunkelo.

Turnauksissa on aina mukana useampien seurojen edustajia, joka antaa meille mahdollisuuden ohjata lapsi oikeaan suuntaan, kun kuuluu ”tämä oli kivaa, milloin pääsee pelaamaan uudestaan?”, iloitsee puolestaan seurakehittäjä Aleksi Järviaho.

Aikuisten sivuille olemme keränneet tietoja Helsingin alueen harrastepesisryhmistä. Pääkaupunkiseudulla on paljon porukoita, jotka käyvät koko kesän pelaamassa kerran viikossa, mutta eivät huutele omasta toiminnastaan. Jälleen tarkoitus on madaltaa kynnystä, kun parilla klikkauksella olet jo oman asuinalueesi höntsäryhmän sivulla ja ilmoittautunut seuraavan viikon peleihin. Kaikkia emme mekään löytäneet, vaan toivomme, että ryhmät aktiivisesti ottavat yhteyttä, niin saadaan lisää ryhmiä sivuille, toivoo Mauri Tunkelo.

Alueena järjestetään höntsäpesiksen syysturnaus, joka jo viime syksynä pelattiin Suomenlinnassa rennolla meiningillä. Sivujen kautta toivottavasti saadaan tännekin uusia osallistujia.

Toivottavasti tällä konseptilla saamme heräteltyä ihmiset mukaan kokeilemaan pesäpalloa. Tämän kesän toiminta-alue on Helsinki, mutta jos tämä osoittautuu toimivaksi malliksi, niin voimme kopioida tämän ensi kesäksi muillekin alueen paikkakunnille, vinkkaa aluevastaava Ville Pulkkinen.

pelaapesistä.fi