Espoon Pesis on valmiina seuran historian ensimmäiseen ykköspesiskauteen. F-ikäisistä aikuisiin pelaajiiin seurassa pelataan 15 joukkueen voimin ja viime syksynä käynnistynyt yhteistyö Hyvinkään Tahkon kanssa muodosti myös kaksi B-tyttöjen superpesisjoukkuetta.

Kuva: Jussi Ojala

Sarjajoukkueiden lisäksi Espoon Pesis liikuttaa lapsia ja aikuisia pesiskoulun, kesäpesiksen, starttipesiksen ja perhepesiksen muodoissa. Lisäksi seura on aktiivisesti mukana monilajileireillä. ”Viime kesänä onnistuimme hyvin naisten suomisarjajoukkueen kanssa, jonka ansioista saimme paikan ykköspesiksessä. Seuramme juniorijoukkueet ovat menestyneet hyvin leirien pelisarjoissa, joten odotettavissa on, että sieltä noustaan vähitellen myös kohti kilpasarjoja” kertoo seuran junioripäällikkö Mauri Tunkelo.

Leirivalmisteluissa nuoret saavat vastuuta

Tenavaleirin valmistelut ovat edenneet mallikkaasti, vaikka haasteitakin on matkan varrella kohdattu.

”Meillä on tehokas leiriorganisaatio ja positiivinen ilmapiiri, jolla kuljetamme leiriä kohti maalia. Kaupungin tuki on ollut meille merkittävä apu matkalla kohti kaikkien aikojen Tenavaleiriä. Leiristä on tulossa kaikkien aikojen toisiksi suurin, ja sadan joukkueen raja saatiin rikki ensimmäisen 12 ilmoittautumisminuutin aikana”, tiivistää  leirin pääsihteeri Jonna Ahlqvist.

Espoossa riittää nähtävää ja koettavaa myös pesäpallon lisäksi.

”Täällä yhdistyy luonnon rauha kaupungin vilskeeseen. Kokemisen arvoista on ainakin saaristoalueet, Nuuksio ja Haltia. Myös länsimetrolla kannattaa käydä ajelemassa. Lisäksi Helsinki ja siellä Linnanmäki ja Korkeasaari ovat ihan vieressä. Tekemistä siis riittää!” jatkaa Ahlqvist.

Kuva: Jussi Ojala

Tenavaleiri tarjoaa kesätyöpaikkoja seuran nuorille. Nuoret saavat suunnitella oman vastuualueensa organisoinnin ja toteuttaa sen osana leiriä.

” Luottakaa seuran junioreihin! Meillä on seurassa yleisesti ja etenkin näin Tenavaleiri-vuonna annettu paljon valtaa ja vastuuta nuorille seuramme jäsenille. He pääsevät suunnittelemaan oman alueensa organisoinnin, ja he ovat niitä, jotka päivä toisensa jälkeen jaksavat yllättää positiivisesti taidoillaan. Kaupungin kesätyötuki on ehdottomasti hyödyntämisen arvoinen asia.”

Espoossa ei jäädä paikalleen

Espoolaista pesistä kuljettaa eteenpäin kova intohimo ja halu mennä eteenpäin.

”Meille on luonteenomaista tahtoa aina vähän enemmän. Haluamme tehdä yhteistyötä ja juurruttaa kansallispelin myös suuriin kaupunkeihin. Meidän tekemisen tapamme perustuu siihen, että luotamme nuoriin ja annamme heille vastuuta. Sitä kautta synnytämme myös uusia vastuunkantajia seuraan myös tulevaisuutta varten”, kertoo seuran valmennuspäällikkö Tatu Suontausta.

Tulevaisuudessa seura haluaa rakentaa menestyviä joukkueita vuosi toisensa perään.

”Poikien puolella meillä on hyvää imua joukkueisiin, ja tavoitteena on saada myös tyttöpuolella jatkoa uusien joukkueiden muodossa. Lisäksi toiminnan laadun parantaminen on pelaajamäärän ohella yksi kehittämiskohteista. Haluamme pystyä taistelemaan SM-mitaleista säännöllisesti” jatkaa Suontausta.

Kuva: Jussi Ojala

Tulevalle kesälle seuran toimijoilla on yksi toive.

”Tämä on espoolaiselle pesikselle iso vuosi. Tenavaleiri, ykköspesis ja juniorijoukkueet pitävät huolen, että tekemistä riittää. Toivotamme tervetulleeksi kaikki mahdolliset apukädet niin mukaan seuratyöhön kuin katsomoon taputtamaan. Tehdään tästä yhdessä kaikkien aikojen kesä!”