Pesäpalloliiton eteläisellä alueella työskentelee neljä henkilöä, aluevastaava Ville Pulkkinen sekä kolme seurakehittäjää, Aleksi Järviaho, Mika Mikola ja Mauri Tunkelo. Tämän lisäksi alueemme kilpailupäällikkönä toimii Sami Ritola. Kaikkien työntekijöiden tukena ja apuna toimivat tiimit, joita on johtoryhmän lisäksi kilpailu-, tuomari- ja viestintätiimi.

ALUEVASTAAVA VILLE PULKKINEN

Ville aloitti Etelän alueen aluevastaavana virallisesti 1.1.2019, mutta oli toiminnassa mukana tiiviisti jo viime vuoden syksyllä. Hän siirtyi aluevastaavaksi Savo-Karjalan alueen seurakehittäjän tehtävistä. 36-vuotias Pulkkinen asuu Taipalsaarella Lappeenrannan kupeessa, ja työskentelee sieltä käsin reissaten aktiivisesti alueemme seuroissa. Kolmen maakunnan, Kymenlaakson, Uusimaan ja Varsinais-Suomen muodostamasta alueesta Villen vastuualueeseen kuuluu Kymenlaakson alue. Ville on kolmen lapsen isä, joka nauttii vapaa-ajastaan lasten harrastusten parissa sekä luonnossa liikkuen.

Villen työtehtäviin kuuluu:

 • Aluetoiminnan ja seurojen välisen yhteistyön lisääminen
 • Harrastajamäärien kasvattaminen
 • PPL:n Eteläisen alueen operatiivisen toiminnan johtaminen (kokonaisvastuu ja valvonta, strategiatyö, lähiesimiehen tehtävät, viestintä, yhteiskuntavaikuttaminen, valtakunnalliset kehitystehtävät)
 • Seurakehittäjän tehtävien hoitaminen Kymenlaaksossa (kouluttaminen, seurakäynnit, pienpesistoiminta, uuden toiminnan käynnistäminen)

SEURAKEHITTÄJÄ ALEKSI JÄRVIAHO

Helsingissä asuva 29-vuotias Aleksi Järviaho on toiminut eteläisellä alueella seurakehittäjänä vuoden 2018 alusta alkaen. Pesiskärpänen puraisi Aleksia jo varhain 90-luvun puolivälin tienoilla. Pihapelien kautta hän ajautui Vimpelissä Vesa Liikalan pesiskouluun ja pelaajaura kesti aina vuoteen 2010 asti (virallista lopettamispäätöstä hän ei ole tehnyt). Valmentajana hän on ollut mukana Vimpelin Vedon junioritoiminnassa ja Roihun naisten pelinjohtajana. Vapaa-ajallaan Aleksi nauttii eri pallopeleistä ja illat kuluvat monesti ulkojäillä, sulkapallokentällä, padelkentällä, squashkentällä, sählykentällä tai katukorista pelatessa.

Uudenmaan alueella toimiva seurakehittäjä tekee puolet työpanoksestaan pesäpalloseura Roihun junioripäällikkönä. Tämän lisäksi hän toimii seurakehittäjänä Vantaanjoen Juoksulle, Päiväkummun Pesikselle, Keravan Pesikselle, Kinnarin Pesis 2006:lle, Hyvinkään Tahkolle ja Lahden Mailaveikoille.

Aleksin työtehtäviin kuuluu:

 • Junioripäällikön työt Roihussa (pesiskerhotoiminta, koulukäynnit, pesiskoulu, uusien harrastajien rekrytointi, uusien joukkueiden perustaminen, valmennustoiminnan laadun kehittäminen)
 • Harrastajamäärien kasvattaminen
 • Aluetoiminnan ja seurojen välisen yhteistyön lisääminen
 • Seuratoiminnan tukeminen ja kehittäminen (seurakäynnit ja seuraohjelmakäynnit)
 • Koulutustoiminta (1-tason juniorivalmentajapolun koulutukset, 105-koulutukset)
 • Pienpesistoiminnan kehittäminen (Eteläisen alueen junnusuper, pk-seudun pienpesis turnaukset)
 • Junioripäällikköyhteistyö
 • Uuden toiminnan käynnistäminen
 • Alueen viestintä (some)

SEURAKEHITTÄJÄ MIKA MIKOLA

Ulvilasta kotoisin oleva 50-vuotias Mika Mikola on toiminut Pesäpalloliiton seurakehittäjänä syksystä 2017 asti. Viime vuonna Keskimaan alueella seurakehittäjänä toiminut pitkän linjan pesisvaikuttaja on työskennellyt kymmenisen vuotta myös Varsinais-Suomen Pesiksen kehityspäällikkönä. Eteläisen alueen seuroista Mikalla on vastuullaan Varsinais-Suomen alueen seurat.

Mikan työtehtäviin kuuluu:

 • Harrastajamäärien kasvattaminen
 • Seurakehittäjän tehtävien hoitaminen Varsinais-Suomessa (kouluttaminen, seurakäynnit, pienpesistoiminta, uuden toiminnan käynnistäminen)
 • Varsinais-Suomessa alueleirien kilpailupäällikön tehtävät
 • Pirkanmaan uusien starttien tukeminen
 • Valtakunnalliset vastuualueet (koulutustiimi, Tähtiseuratoiminta)

SEURAKEHITTÄJÄ MAURI TUNKELO

Toinen Uudenmaan alueen seurakehittäjä on Helsingistä pesisoppinsa saanut 29-vuotias Mauri Tunkelo. Puna-Mustien miesten joukkueessa pelaava seurakehittäjä tekee puolet työajastaan Espoon Pesiksen junioripäällikkönä. Tämän lisäksi vastuulla ovat jaetusti Aleksi Järviahon kanssa Uudenmaan alueen muita pesäpalloseuroja.

Maurin työtehtäviin kuuluu:

 • Junioripäällikön työt Espoon Pesiksessä (sporttikerho, uuden toiminnan käynnistäminen, uusien harrastajien rekrytointi, valmennustoiminnan laadun kehittäminen, Tenavaleiri Espoossa 2019)
 • Harrastajamäärien kasvattaminen
 • Aluetoiminnan ja seurojen välisen yhteistyön lisääminen
 • Seuratoiminnan tukeminen ja kehittäminen (seurakäynnit)
 • Koulutustoiminta (1-tason juniorivalmentajapolun koulutukset, 105-koulutukset)
 • Pienpesistoiminnan kehittäminen (Eteläisen alueen junnusuper, pk-seudun pienpesis turnaukset)
 • Uuden toiminnan käynnistäminen
 • Alueen viestintä (some)

Seurakehittäjien lisäksi alueella toimii kilpailupäällikkönä Sami Ritola. Hänen vastuullaan ovat otteluohjelmien laatiminen sekä kilpailutoimintaan liittyviin tiedusteluihin vastaaminen. Sami on yhteyshenkilö aluesarjatoimintaan sekä maakuntasarjoihin liittyvissä asioissa.

Lisäksi alueellamme toimii johtoryhmä ja kilpailutiimi. Tuomaritoiminnasta ja sen kehittämisestä vastaa tuomaritiimi.