Vuoden ensimmäinen seura, joka alueeltamme esitellään, on Kinnarin Pesis 06 Järvenpäästä. Aikanaan superpesispaikkakuntanakin tunnettu järvenpääläinen pesäpalloseura tekee laadukasta juniorityötä, jonka ansiosta poikapuolelta löytyvät juniorit jokaisesta ikäluokasta ja suomisarjassa joukkueet sekä miehissä että naisissa. Toimivan kokonaisuuden varmistaa miltei nelikymmenpäinen nuorisotuomarijoukko.

Seuran puheenjohtaja, Tomi Passi, on luottavainen seuran tulevan kauden, mutta myös pidemmän tähtäimen tekemiseen.

”Tämän vuoden agendallamme on ollut harjoitteluolosuhteiden kehittäminen. Uusi stadion valmistuu tulevana kesänä ja talviharjoitteluunkin saadaan lisävauhtia, kun Kinnarin uusi koulu valmistuu ja on joukkueidemme käytössä ensi syksystä alkaen.”

Kinnarin Pesis 2006 tekee pitkäjänteistä seuratyötä. Lähitulevaisuuden tavoitteena on turvata poikajoukkueet jokaisessa ikäluokassa ja kasvattaa tyttöjuniorien määrää. Viime kesän 60 pesiskoululaista ja naperopesiksen aktiivinen toiminta luovat hyvän pohjan juniorimäärän kasvattamiselle.

”Pesiskoulu ja –kerho ovat toimineet hyvin junioripuolen kasvattamisessa. Koulukierrokset ja koulujen välinen pesisturnaus ovat myös herättäneet kiinnostusta lajiin. Lisäksi olemme tehneet yhteistyötä paikallisen jääkiekkoseura Haukkojen kanssa, ja varsinkin jääkiekkoilevat poikajuniorit ovat löytäneet kesäisin tiensä pesäpallon pariin.”

Onnistumisen edellytykset löytyvät seuran hyvästä yhteishengestä ja innostumisesta.

”Motivoituneet toimijat ovat seuramme kivijalka. Tekemisen pitää olla hauskaa ja onnistumisista iloitaan porukalla. Lisäksi haluamme tarjota jokaiselle omiin kiinnostuksenkohteisiin ja osaamiseen rakentuvan vastuualueen, jota on mielekästä toteuttaa. Junioripuolella erityisen kiitoksen ansaitsevat Leena Kämäri, Harri Lind, Sari Passi, Asmo Tapaninen sekä Sini Vesanen, jotka viisi vuotta sitten uskoivat siihen, että tästä tulee hyvä ja hieno kokonaisuus ja halusivat tehdä töitä sen eteen.”

Tulevalla kaudella Kinnarin Pesis 2006 tekee yhteistyötä helsinkiläisen pesäpalloseura Roihun kanssa. Yhteistyön tavoitteena luoda yhtenäinen pelaajapolku tyttö-ja naispelaajille aina Superpesikseen asti.

”Pidempiaikaista yhteistyötä ollaan puolin ja toisin lähdetty tekemään, vaikka tilanne katsotaankin kausi kerrallaan uudelleen. Tavoitteena on, että pääkaupunkiseudulta löytyisi tyttöjunioreille ja naispelaajille aina sopivan sarjatason joukkue, jossa kehittyä ja sitä kautta tavoitella ylempiä sarjatasoja. Lisäksi meillä on hyvä ja tiivis keskusteluyhteys naapuriseuramme Hyvinkään Tahkon kanssa. Tästä hyvä osoitus on, että Järvenpäässä pelataan miesten superpesistä uudella stadionilla tulevana kesänä, kesäkuun 15.päivä.”

Seuran haasteet liittyvät seuratoimijoiden määrään. Aktiivisia toimijoita ja uusia valmentajia toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaan.

”Tavoitteena on, että kolmen vuoden aikajänteellä meillä olisi ykköspesiksen joukkueet sekä miehissä että naisissa. Tämä vaatii onnistuakseen pesiksen näkyvyyden lisäämistä, lisää harrastajia ja taustajoukkoja eri joukkueisiin. Edustusjoukkueiden menestys tempaa kyllä uusia ihmisiä mukaan lajin pariin!”

Eteläisen alueen toiminnan kehittämisen suhteen löytyy muutamia keskeisiä ajatuksia jaettavaksi. Yksi näistä on viestintä.

”Seurana toivoisimme aktiivisempaa ja ajankohtaisempaa viestiä alueen asioista, strategiasta ja visiosta. Digitalisaatio mahdollistaa näkyvyyden kehittämisen ja eri kanavat olisi hyvä saada tehokkaampaan käyttöön. Pienille seuroille jokainen, edes hetkellinenkin käsipari päivittäiseen tekemiseen on suuri apu.”

Seuraa Kinnarin Pesis 2006 Facebookissa

Kinnarin Pesis 2006 kotisivut