Hyvää alkanutta vuotta myös kilpailutoiminnan osalta.

Ilmoittautuminen PPL eteläisen alueen aluesarjoihin ja alueleireille alkaa 1.2.2019 klo 12 osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi. Aluesarjojen osalta ilmoittautumisaika vaihtelee ikäluokittain alkaen kahdesta viikosta ja jatkuen F- ja G- ikäisten osalta aina 31.3 asti.

Totuttuun tyyliin alue pyrkii tarjoamaan peli- ja kilpasarjatoimintaa kaikkiin ikäluokkiin ja kaikkien nuorempien junioreiden osalta tarjolla on viime vuoden tapaan suosittua junnusuperia, joka antaa mahdollisuuden mm. aloittaville tai vasta myöhemmin kasaan saataville ryhmille osallistua matalamman kynnyksen pelitoimintaan. Junnusuperin osalta toimintaa on niin kevät- kuin syyskierroksen osalta ja tästä kokonaisuudesta toimitetaan lisätietoa myöhemmin.

Sarja-ilmoittautumisen yhteydessä tarvitset yhdyshenkilön tiedot, mutta muiden tietojen osalta voit tehdä päivityksen myöhemmin. Huomioithan myös, että ilmoittautumisikkunan aikana tulee hakea myös mahdolliset yhdistelmäjoukkuetta koskevat poikkeuslupa-anomukset, joista lisätietoa toimitetaan myöhemmin. Kiinnitäthän myös erityistä huomiota joukkueen esteellisten pelipäivien kirjaamiseen, sillä näiden perusteella luodaan alustavat pelipäiväehdotukset joukkuettain.

Pelitapa ja sarjaohjelmat

PPL eteläisen alueen kilpailutiimi on linjannut kilpailutoiminnan tulevaisuuden suuntaviivoja ja yhtenä suurimpana muutoksena tulevalle kaudelle on pelitavan muutos, jossa aiemmista vuosista poiketen tullaan juniorisarjojen otteluita pelaamaan lähtökohtaisesti turnausmuotoisena, unohtamatta kuitenkaan täysin lähipelejäkään. Tämän lisäksi otteluille tullaan määrittelemään pelipäivä sekä pelipaikka, jonka jälkeen joukkueilla tai turnausjärjestelijöillä on mahdollisuus vaihtaa ottelupäiviä 10 päivän ajan.

Alustavat sarja-ohjelmat julkaistaan vaiheittain aloittaen maakuntasarjoista ja päätyen aluesarjojen vanhemmista ikäluokista nuorempiin ikäluokkiin. Alustavat ja lopulliset sarja-ohjelmat julkaistaan pesistulospalvelu.fi osoitteessa, jossa myös joukkueet päivittävät ilmoittautumisen yhteydessä saadun päivitysavaimen avulla mahdolliset muutokset aikatauluihin annettujen ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa päivämääristä on nähtävissä tämän postin lopusta.

Kilpailumääräysten päivitys

Tämän vuoden yksi merkittävin muutos kilpailutoiminnan sektorilla ovat alueiden yhtenäiset kilpailumääräykset, joita kaikki alueet noudattavat ja joiden toivotaan yhtenäistävän edelleen kilpailutoimintaa ja sen käytäntöjä ympäri Suomea. Muistattehan käydä tutustumassa määräyksiin ja mikäli Teillä herää niistä kysymyksiä niin olettehan yhteyksissä. Kilpailumääräykset löytyvät Pesäpalloliiton ja PPL eteläisen alueen sivuilta.

Yleisesti ottaen uudet kilpailumääräykset nojaavat pitkälti jo aiemmin alueellamme totuttuihin käytänteisiin, mutta muutamana huomiona esimerkiksi, että yhdistelmäjoukkueet ovat sallittuja niin kilpa- kuin pelisarjassa, yli-ikäisyysluvat käsitellään ja anotaan keskitetysti sekä pelaamiseen eri sarjatasoilla on tullut uusia täsmennyksiä. Nämä edellä olevat esimerkit ovat luonnollisesti yleistäviä, joten tarkistathan tarkemmat yksityiskohdat kilpailumääräyksistä tai otathan yhteyttä.

Alueen Itä-Länsi – ottelut

Perinteikkäät alueelliset itä-länsi ottelut pelataan tulevallakin kaudella E-, D- ja C- ikäluokissa. Nämä tapahtumat tullaan luonnollisesti huomioimaan alueen ottelukalenterissa ja näistä tapahtumista julkaistaan lisätietoa myöhemmin niin seuroille kuin joukkueille. Yleistä tietoa itä-länsistä sekä tapahtumien hakuohjeet löytyvät linkistä ja tapahtumien haku-aika alkaa 1.2.

Joukkueenjohtajille koulutusta

Joukossamme on kokeneiden joukkueenjohtajien lisäksi varmasti myös uusia kasvoja, joten on ehdottoman tärkeää, mikäli Teitä askarruttaa mikä tahansa kilpailutoimintaan liittyvä asia, että olette rohkeasti yhteyksissä joko puhelimitse tai sähköpostitse kilpailupäällikköön. Tämän lisäksi on keväämmällä tarkoitus järjestää erillistä joukkueenjohtajien koulutusta, joka on suunnattu erityisesti kokemattomammille toimijoille. Näiden tilaisuuksien alustavat päivämäärät ovat tiistai 26.2, keskiviikko 27.2 sekä tarvittaessa torstai 28.2.

Näillä eväillä kohti sarjailmoittautumisia sekä uutta pesäpallokautta 2019!

Tervesin
Sami Ritola
Kilpailupäällikkö
PPL eteläinen alue
p. 045-128 7414
sami.ritola@etelanpesis.fi

Tärkeitä päivämääriä alkuvuodelle

1.2.
Kaikkien aluesarjojen ja alueleirien ilmoittautuminen aukeaa
www.pesistulospalvelu.fi

1.2.

Junnusuperin ilmoittautuminen alkaa kevätkierroksen osalta

1.2.

Alueellisten itä-länsi tapahtumien haku alkaa

15.2.

C- ikäisten aluesarjojen ilmoittautuminen päättyy

26.2.
Joukkueenjohtajien koulutus, paikka ja päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin

27.2.

Joukkueenjohtajien koulutus, paikka ja päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin
28.2.
D- ja E- ikäisten ilmoittautuminen päättyy, Alueellisten Itä-Länsi-järjestelyjen hakuaika päättyy

1.-4.3.

C- ikäisten alustavat sarjaohjelmat julkaistaan pesistulospalvelussa

14.-17.3.

Maakuntasarjojen alustavat sarjaohjelmat julkaistaan pesistulospalvelussa

25.-27.3. 

D- ja E- ikäisten alustavat sarjaohjelmat julkaistaan

7.3.

Alueellisten itä-länsien järjestäjäpaikkakunnat julkaistaan

31.3. 

F- ja G- ikäisten sarjailmoittautuminen päättyy

22.4. 

Sarjakausi 2019 voi käynnistyä aluesarjojen osalta