Tänään keskiviikkona 15.8. on jännitystä ilmassa monella paikkakunnalla. Suomensarjan lohkovälierät ja Ykköspesiksen karsinnat alkavat tänään.

Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue pelaa välierissä pääsystä nousukarsintoihin. Kuva: Timo KestiNaisten Ykköspesiksessä Pöytyän Urheilijat aloittaa pelit nousukarsintaan pääsemisestä Joensuun Mailan kanssa. Pöytyän naiset aloittavat välieräkamppailut keskiviikkona 15.8. kello 17.30 Kumilan Kymppi-Katto Areenalla. Paras viidestä-järjestelmällä pelattavan ottelusarjan toinen ottelu pelataan lauantaina kello 17.00 Joensuuussa  ja kolmas sunnuntaina 19.8. kello 17.00 jälleen Kumilassa. Mahdollinen neljäs ottelu pelataan tiistaina 21.8. kello 17.30 Joensuussa ja viides torstaina 23.8. kello 17.30 jälleen Kumilassa. Kolmella voitolla pääsee Superpesis-karsintaan, jossa vastaan tulee Lappajärven Veikot.
Lue lisää sarjanousijoiden Pöytyän ja Joensuun tunnelmista välierien kynnyksellä: https://www.pesis.fi/?x21605=38644345
Miesten Ykköspesiksessä  Jokioisten Koetus aloittaa kamppailut putoamiskarsinnassa Lievestuoreen Kisan kanssa. Lievestuoreen Kisa oli runkosarjan 11.  ja Jokioisten Koetus 10. Runkosarjassa joukkueiden välisissä kamppailuissa ottelu Jokioisten kotikentällä päättyi lukemin 2-0 ja Lievestuoreessa lukemiin 1-2.
Pudotuskarsinnat pelataan seuraavalla aikataululla:
Ke 15.8. kello 17.30 Jokioisten Koetus – Lievestuoreen Kisa
La 18.8. kello 14.00 Lievestuoreen Kisa – Jokioisten Koetus
Su 19.8. kello 16.00 (Tarvittaessa) Jokioisten Koetus – Lievestuoreen Kisa
 

Suomensarjojen lohkovälierissä kymmenen joukkuetta alueelta

JoKo pelaa myös miesten suomensarjan etelälohkon välierässä Loimaalla tänään. Jokioinen sijoittui kolmanneksi ja Loimaa toiseksi suomensarjan etelälohkossa. Lohkon runkosarjan vei nimiinsä Puna-Mustat, joka kohtaa lohkovälierässä neljänneksi pelanneen Kinnarin Pesiksen.  Myös miesten suomensarjan itälohkossa nähdään eteläinen joukkue, kun Lahden Mailaveikot sijoittui itälohkossa toiseksi ja kohtaa lohkovälierissä Kuopion.
Naisten suomensarjan jatkopeleissä nähdään myös viisi eteläisen alueen joukkuetta, kun etelälohkossa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Laitilan Jyske ja Espoon Pesis kohtaavat välierissä sekä neljänneksi sijoittunut Kinnarin Pesis haastaa Hämeenkyrön. Itälohkon kolmanneksi sijoittunut Kuusankosken Puhti kohtaa välierissä Jyväskylän. Lisäksi itälohkossa Haminan Palloilijat taisteli tiensä välieriin kukistamalla viimeisessä runkosarjaottelussaan Kuopion kotitutuslyöntikilpailussa. Hamina kohtaa välierissä lohkovoittaja Siilinjärven.

Espoon Pesis pelaa korkeimmalla tasolla seurahistoriassaan, kun naisten suomensarjajoukkue on lohkovälierissä. Kuva: Espoon Pesis


Suomensarjan lohkovälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä eli kahdella voitolla pääsee lohkoloppuotteluihin. Välierät jatkuvat lauantaina ja tarvittaessa sunnuntaina. Suomensarjan lohkovoittajista muodostetaan otteluparit Etelä-Länsi ja Itä-Pohjoinen. Nämäkin ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Otteluparien voittajat nousevat Ykköspesikseen kaudelle 2019.