Tänään sunnuntaina 12.8. on moni runkosarja päättynyt pesissarjoissa. On aika katsastaa, missä alueellamme mennnään. Edessä on mieletön määrä huikeita pelejä! Ja on sitä menestystäkin jo tullut – kirkkaimpina mainittakoon Mynämäen Vesan naisten ykköspesis-joukkueen nousu Superpesikseen sekä KPL:n leirimenestys E-, D- ja C-pojissa.

Kuva: Mynämäen Vesa


Mynämäen Vesa huikealla, tappiottomalla kaudella Superpesikseen

Naisten Ykköspesiksen runkosarjan voittaja ja Superpesikseen nousija varmistui jo ennen runkosarjan päätöstä. Kivikovan kauden pelannut MyVe ei hävinnyt ainoatakaan ottelua 22:sta pelatusta ottelustaan, kun se vielä eilen lauantaina voitti viimeisessä kotiottelussaan Janakkalan Janan 2-0.  Mynämäellä juhlittiin lauantaina mynämäkeläisten historiallista palloilusarjojen pääsarjapaikkaa.
Yllättäen lisää väriä Varsinais-Suomesta saatiin naisten Ykköspesiksen kärkikahinoihin, kun sarjanousija Pöytyän Urheilijat saavutti sarjan kakkossijan ja pelaa paikasta superpesiskarsintaan Joensuun Mailan kanssa.
Otteluohjelma naisten Ykköspesiksen välierissä (3 voittoa):
ke 15.8.  klo 17.30 Pöytyän Urheilijat – Joensuun Maila
la 18.8.  klo 17.00 Joensuun Maila – Pöytyän Urheilijat
su 19.8.  klo 17.00  Pöytyän Urheilijat – Joensuun Maila
ti 21.8. klo 17.30 Joensuun Maila – Pöytyän Urheilijat (tarvittaessa)
to 23.8. klo 17.30  Pöytyän Urheilijat – Joensuun Maila (tarvittaessa)
 

KPL jahtaa runkosarjan voittoa miesten Superpesiksessä

Kouvolan Pallonlyöjillä pyyhkii hyvin. Miesten superpesisjoukke taistelee runkosarjan voitosta, kun se on yläjatkosarjan piikkipaikalla toisena olevan Vimpelin hengittäessä niskaan. Sunnuntain jaksovoitto Joensuusta nosti KPL:n johtoasemaan yhden pisteen erolla Vimpeliin. KPL teki Superpesiksen kaikkien aikojen peräkkäisten voittojen ennätyksen, kun se voitti 12.7. Hyvinkään Tahkon. Voittoja kertyi peräti 19:n putki.

KPL:n leirijoukkueet palkittiin torstaina KPL-ViVe -ottelun tauolla. Kuva: KPL, TeeBeard


Kouvolassa on erinomainen tilanne nuorissa, kun omista riittää liuta tulevaisuuden huippunimiä kärkkymään superpesisjoukkueeseen. Poikien superpesiksessä KPL tippui puolivälierävaiheessa jatkosta, mutta B-poikien SM-sarjassa joukkue voitti lohkonsa voittamalla sunnuntaina Hyvinkään Tahkon ja pelaa näin ollen myös kahdeksan joukossa. C-pojat saavuttivat SM-hopeaa Nuorisoleirillä Seinäjoella, D-pojat voittivat SM-kultaa Suurleirillä Tampereella ja E-pojat voittivat Tenavaleirin kilpasarjan kotileirillään.
Näitä nimiä kannattaa pistää muistiin:
KPL E Pepet: Jali Hyttinen, Petrus Pasi, Elias Sauvala, Akseli Pitkänen, Verneri Niilo-Rämä, Aaron Honkanen, Aatu Järvinen, Niko Annala, Matias Lindfors, Juska Valtonen, Joel Salo, Eero Pitkänen, Harri Sauvala, Pertti Salonen, Jarkko Ekroth, Jarno Lehtinen, Petri Töyry
KPL D-pojat: Toni Tossavainen, Miki Likander, Karo Soininen, Jiri Joukainen, Elias Pitkänen, Valtteri Kytömäki, Akseli Pitkänen, Aaron Honkanen, Samuel Kortesluoma, Jose Lankila, Atte Turunen, Lauri Saaristo, Eero Pitkänen, Joel Salo, Sami Joukainen, Juuso Ilander, Jani Kortesluoma, Jyri Honkanen, Mikko Saaristo
KPL C-pojat: Santeri Soininen, Karo Soininen, Aapo Kinnunen, Elias Pitkänen, Santeri Inkilä, Jiri Joukainen, Kasperi Heinimäki, Lasse Saraluoto, Eetu Huovila, Timi Joukainen, Mikael Harju, Toni Tossavainen, Miki Likander, Eero Pitkänen, Jari Mäkelä, Ira Pasi, Kai Kinnunen