Perjantaina päättynyt valtakunnallinen E-junioreiden Tenavaleiri oli menestys Kouvolalle – niin leirijärjestäjänä kuin pelillisestikin KPL:lle, ja myös kaupungille.
– Tämä on ehkä parhaimpia hetkiä omalla seurajohtajan ja KPL:n puheenjohtajan urallani, Tenavaleirin johtaja, KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen iloitsi kiitollisena jo leiriavajaisten aikaan, kun leiri oli 27 vuoden tauon jälkeen saatu kaupunkiin.
Kouvolan leiri onnistui erinomaisesti ja on saanut kiitosta osallistujilta.
– Ruokaan on oltu tyytyväisiä, siitä olemme saaneet pääsääntöisesti kiitosta. Samoin majoitukset ja muut perusasiat ovat toimineet. Kentät ovat varsin lähellä ja pelit pyörivät, Hyttinen iloitsee.
 

KPL juhli poikien leirimestaruutta kotikentällään. Kuva: Kouvolan Pallonlyöjät

Menestystä eteläiselle alueelle

Kovatasoisessa E-poikien loppuottelussa kotijoukkue Kouvolan Pallonlyöjät Pepet kukisti hopeaa voittaneen Joensuun Mailan 6-1. Jokioisten Koetuksen joukkue jäi neljänneksi koettuaan tappion Kankaanpään Mailalle pronssiottelussa.

HP:lle upea saavutus ja hopeaa Tenavaleirillä. Kuva: Haminan Palloilijat


E-tyttöjen mestari on Fera Raumalta, joka jätti Haminan Palloilijat hopealle loppuvoiton voitolla lukemin 18-6.  Kymmenen joukossa oli toinenkin tyttöjoukkue eteläiseltä alueelta, kun Laitilan Jyskeen joukkue oli kymmenes.

Hyvinkään Tahkon pojat sijoittuivat hienosti kuudenneksi. Kuva: Hyvinkään Tahko

Pelisarjassa Espoo finaalissa

Pelisarjassa Espoon Pesiksen poikien joukkue eteni voitosta voittoon leirin aikana, kunnes loppuottelussa koki 7-6 -tappion Ylihärmän Pesis-Junkkareille. Espoon joukkue oli yhdistelmäjoukkue Vihdin Pallon kanssa. Joukkueessa pelannut Vihdin Eemil Hiltunen pelasi leirin Itä-Länsi -ottelussa mainiosti; pokaten joukkueensa ykköspalkinnon.

Kahdeksan parhaan joukkoon poikien pelisarjassa ylsivät myös Laitilan Jyske ja Hämeenlinnan Paukku.
Tenavaleirin järjestäjän valtikka siirtyi nyt Kouvolalta Espoolle, eli eteläisellä alueella pysytään myös ensi vuonna!

Tenavaleirin järjestelyoikeudet siirtyivät Kouvolan Pallonlyöjiltä Espoon Pesikselle, kun Jyrki Hyttinen ojensi valtikan Espoon Pesiksen puheenjohtajalle Emmi Eteläsalolle. Kuva: Espoon Pesis


Lue lisää Pesisnetin sivuilta:
E-poikien leirimestaruus jäi Kouvolaan
KPL haluaa olla monella tasolla vahva toimija