JunnuSuperi on käynnistynyt Eteläisellä alueella Varsinais-Suomen lisäksi myös Kymenlaaksossa, kun Summan Ponnistus järjesti sunnuntaina kuuden joukkueen turnauksen Haminan Summassa.
JunnuSuperissa pelataan pienpesistä, mikä tarkoittaa 5 – 7 pelaajan joukkueita. Pelin aikana ulkopelipaikkoja kierrätetään ja kaikki pääsevät lyömään useamman kerran, kun pelin pituus on kaksi vuoroparia ja yksi vuoropari on kahden lyöntikierrokseen mittainen.
JunnuSuperia voi pelata E-ikäisistä nuoremmat tytöt sekä F-ikäisistä nuoremmat pojat. Joukkueet voivat olla tyttö-, poika- tai sekajoukkueita ja mukaan pääsee vaikka pesiskoulusta suoraan.
Sunnuntaina Summan Pirttilän kentällä vilisti kuusi joukkuetta – kaksi Summasta, kaksi Pyhällön Pyrystä sekä kaksi Kuusankosken Puhdista. Kaikilla oli joukkue sekä vanhempien (ET-FP) että nuorempien (G-juniorit) lohkoon ja jokainen joukkue pelasi kaksi ottelua tasoisiaan vastaan.

Voitetun ottelun jälkeen laitetaan tietenkin voittorinki pystyyn.


Summassa 17.6. pelatun turnauksen ottelutulokset:
Lohko A (E-F-juniorit):
Pyry – Puhti 19 – 13
Summa – Pyry 8 – 18
Puhti – Summa 17 – 14
Lohko B (G-juniorit):
Summa – Puhti 6 – 10
Pyry – Summa 23 – 10
Puhti – Pyry 9 – 12

Juniorit toimivat otteluissa tuomareina ja hankkivat näin arvokasta tuomarikokemusta turvallisessa ympäristössä. JunnuSuperin otteluissa niin pelaajia kuin tuomareitakin opastetaan ja ohjataan pelinjohtajien ja muiden toimihenkilöiden toimesta.

JunnuSuperi jalkautuu myös Helsinkiin, kun keskiviikkona 27.6. Helsingin Roihu järjestää turnauksen Roihuvuoressa.

Ilmoittautuminen turnaukseen on auki! Nopeimmat ehtivät mukaan! Turnaus pelataan klo 17 – 20 välillä ja kaikille tarjotaan kaksi ottelua. JunnuSuperin osallistumismaksu on 55€ joukkueelta (kaksi tai useampi turnaus) tai yhden turnauksen maksu 20€. Ilmoittaudu mukaan: jonna.ahlqvist(at)pesis.fi.