Kaikkiaan 78 joukkuetta osallistui Laitilan Jyskeen järjestämälle G-D -ikäisten alueleirille Laitilassa 8. – 10.6. Järjestelyt onnistuivat mainiosti ja sääkin suosi joukkueita, joten leiriltä lähti sadoittain onnellisesti hymyileviä, joskin väsyneitä pesäpalloihmisiä.

”Palautteen valossa leirin järjestelyissä onnistuttiin”

Leirin johtaja Ville Niemi oli leirin päätyttyä tyytyväinen ja kovin kiitollinen.
– Tavoitteemme oli panostaa tiettyihin asioihin, joiden kautta saisimme järjestettyä kiireettömän ja hauskan viikonlopun kaikille. Saamamme palautteen perusteella onnistuimme tässä, Niemi iloitsee. Hän on kiitollinen hyvin toimineelle leiriorganisaatiolle.
– Kiitollisuuden tunne on päällimmäisenä, saimme tämän onnistumaan. Suuri kiitos kuuluu leiriorganisaatiolle ja talkoolaisille sekä myös kaikille joukkueille, jotka tekivät tästä hyvän leirin. Suurimman palautteen ja palkinnon onnistumisesta Niemi saa kuitenkin lasten riemusta.
– Hienointa, mitä tästä kaikesta saa, on se lasten riemu. Esimerkiksi lauantaina leirin aikana pelatussa G-junioreiden turnauksessa taas muisti, miksi tätä tehdään. Niemen mielestä alueleirin järjestäminen ehdottomasti kannatti.
– Kyllähän töitä tehtiin paljon, ja varmasti kaikkia väsytti välillä, mutta kyllä ehdottomasti kannatti tämmöinen puristus tehdä.

Haminan Palloilijat ja järjestävä seura Laitilan Jyske nappasivat eniten menestystä


Kuva: Laitilan Jyske
Kilpasarjojen mestaruuteen ylsivät D-junioreissa Haminan Palloilijat (D-pojat) ja järjestäjä Laitilan Jyske (D-tytöt) täysin puhtaalla pelillä. LaJy päästi kuudessa ottelussa ainoastaan 11 juoksua ja teki itse 78.  HP pisti pojissa vähän paremmaksi, kun pelasi seitsemän ottelua, ja päästi niin ikään ainoastaan 11 juoksua. Tehtyjä juoksuja haminalaisilla oli 84.
Kuva: Haminan Palloilijat
E-junioreiden mestareiksi pelasivat kilpasarjassa voitosta voittoon edenneet Jokioisten Koetus (pojat) ja Haminan Palloilijat (tytöt). Jokioisten poikien juoksusuhde leirillä oli huimat 102 – 25.

Myös F-pojista löytyy joukkue ilman tappioita, kun Hämeenlinnan Paukku ylsi voittoon kaikissa otteluissaan ja niin teki myös Laitilan Jyske F-tytöissä.
Kärkisijoitukset sarjoittain:
D-pojat, kilpasarja:
1. Haminan Palloilijat
2. Imatran Pallo-Veikot
3. Jyväskylän Kiri
D-pojat, pelisarja:
1. Pöytyän Urheilijat
2. Espoon Pesis, Blue
3. Kaaron Roima
D-tytöt, kilpasarja:
1. Laitilan Jyske
2. Ruoveden Pirkat
3. Haminan Palloilijat
D-tytöt, pelisarja:
1. Jokioisten Koetus
2. Kuusankosken Puhti
3. Pöytyän Urheilijat
E-pojat, kilpasarja:
1. Jokioisten Koetus
2. Manse PP 06
3. Laitilan Jyske
E-pojat, pelisarja:
1. Espoon Pesis
2. Pöytyän Urheilijat
3. Lahden Maila-Veikot
E-tytöt, kilpasarja:
1. Haminan Palloilijat
2. Rauman Fera
3. Laitilan Jyske
E-tytöt, pelisarja:
1. Vihdin Pallo
2. Janakkalan Jana
3. Hyvinkään Tahko
Kuvia leiriltä voi katsella mm. Laitilan Alueleirin Facebook– ja Instagram -tileiltä (aluleiri_2018_laitila).