Eteläisen alueen seurat edustavat tulevalla kaudella Superpesiksessä kahdella nousijajoukkueella, kun Hyvinkään Tahko naisissa sekä Haminan Palloilijat miehissä aloittavat kautensa ensi viikolla.
                       
Hyvinkään Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki asettaa joukkueensa ensisijaiseksi tavoitteeksi sarjapaikan säilyttämisen, vaikka Superpesiksen rankingissa joukkue olikin asetettu aivan ylempiin jatkopeleihin saakka. – Talvikausi on ollut lupauksia antava, ja kyllä varmasti pystytään kärkijoukkueitakin vastaan pelaamaan tasaisia pelejä etenkin alkukaudesta, Yli-Saunamäki myöntää. 20 vuotta sitten viimeksi Superpesiksessä pelannut Tahkon naisten joukkue on yksi omavaraisimmista joukkueista ja joukkue on pelannut jo pitkään yhdessä. Tahko aloittaa kautensa kovimmalla mahdollisella vastuksella, kun se kohtaa 9.5. kotiottelussaan sarjan kärkeen rankatun Porin Pesäkarhut.
Miesten sarjanousija Haminan Palloilijat lähtee kauteen sarjapaikan säilyttäminen mielessä. Sarjajumboksi pelinjohtajien rankingissa sijoitetun joukkueen tavoitteena on kerätä kotipeleissä pisteitä tekemällä Vallikenttä vaikeaksi vastustajille. – Pieni yllätyshän nousumme oli, mutta iso juttu kaupungille, joka on kyllä henkeen ja vereen pesäpallokaupunki, joukkueen pelinjohtaja Petri Pulliainen pohtii. Joukkueeseen tuo superpesis-kokemusta kolmikko Janne Leppälä, Lauri Kaartokallio ja Pasi Rajala. HP aloittaa kautensa kohtaamalla ranking-kolmosen Joensuun Mailan, joka pääsee 9.5. testaamaan Vallikentän vaikeutta.

Hyvinkään Tahko ja Kouvolan Pallonlyöjät miesten Superpesiksen konkareita

Miesten Superpesiksessä eteläiseltä alueelta kauteen lähtevät myös tuttuun tapaan Hyvinkään Tahko sekä Kouvolan Pallonlyöjät. KPL on rankattu pelinjohtajien ennakkoarvioinneissa neljänneksi. Joukkueen pelinjohtajana nähdään uusi kasvo Kouvolassa – Alajärveltä tullut Matti Iivarinen. Avainpelaajia löytyy Iivarisen joukkueesta paljon, mutta joihinkin rooleihin kasaantuu tietynlaista painetta: – Juha Korhonen lyöjäjokerina ja Janne Kivipelto lautasen äärellä, heiltä odotan paljon.

Kuva: Kouvolan Pallonlyöjät


Katso lisää Superpesiskauden avauksesta: https://www.pesis.fi/?x21605=37046593
Katso lisää nousijajoukkueista: https://haminanpalloilijat.net/superpesis/miehet-superpesis-2018 ja https://www.hyvinkaantahko.fi/naiset-superpesis/