B-tyttöjen halli-SM-turnauksen alkuturnaus pelattiin B-lohkon osalta Kotkan Ruonalan hallissa sunnuntaina. B-lohkon kaikki joukkueet olivat Eteläiseltä alueelta, kun lopputurnauspaikkaa havittelivat turnausjärjestäjä Haminan Palloilijat, Janakkalan Jana, Hyvinkään Tahko sekä Roihu, Helsinki.
Roihun ja Espoon Pesiksen yhteistyöjoukkue oli saanut ulkopelinsä rautaiseen kuntoon. Roihu voitti kaikki kolme otteluaan ja eteni näin suvereenisti lopputurnaukseen. Toisen sijan lohkossa vei viime vuonna (Hämeenlinnan Paukun nimellä) halli-SM-turnauksessa viidennelle sijalle yltänyt Janakkala.
Alkuturnauksen tulokset:
Hamina – Roihu 0 – 2 (1-6, 1-3)
Hamina – Hyvinkää 2 – 1 (0-4, 5-4, 2-1k)
Roihu – Janakkala 2 – 0 (3-2, 2-1)
Janakkala – Hamina 2 – 1 (1-2, 2-1, 2-1k)
Janakkala – Hyvinkää 1 – 0 (2-1, 1-1)
Hyvinkää – Roihu 0 – 1 (1-1, 1-2)
Lohkon A alkuturnaus pelattiin lauantaina Oulussa ja seuraavat alkuturnaukset pelataan Vaasassa lauantaina 3.2. ja Raumalla lauantaina 3.3. Pesäkarhut Porista ja seitsemän parasta muista joukkueista ovat mukana Porin lopputurnauksessa 17.-18.3.
Lisätietoja B-tyttöjen halli-SM:stä: https://www.pesis.fi/kilpailu/halli-sm/

Kuva: Espoon Pesis 2017