Valitse sivu

Valtaosa varatuista pelaajista omaa todella vankan taustan maailman kovimmasta baseball-sarjasta, USA:n Major League Baseballista (MLB), eli uusi tulokas on lähdössä leikkiin todella ”kovat piipussa”. Kovasta tasosta kertoo mm. se, että ensimmäisellä kierroksella varatuilla pelaajilla on  yhteensä 63 kauden verran kokemusta MLB:stä.

Baseball United keskittyy Lähi-Idän ja Aasian alueelle, eli on viemässä baseballin ammattilaissarjaa kriketin hallitsemille alueille suuren potentiaalin ja synergioiden takia. Sarjan neljä ensimmäistä julkistettua joukkuetta ovat Intian Mumbai Cobras, Pakistanin Karachi Monarchs sekä Arabiemiraateista (UAE) tulevat Dubai Wolves ja Abu Dhabi Falcons.

Neljännen kierroksen ensimmäisenä varannut Abu Dhabi Falcons osoitti suurta luottamusta Konsta Kurikan tulevaisuuden suhteen baseball-ammattilaisena ja varasi vasta pari kautta baseballia pelanneen enitsen Superpesis-pelaajan riveihinsä numerolla 25. Abu Dhabin manageri, entinen MLB-syöttäjä ja World Series -mestari Dennis Cook on seurannut Kurikan otteita tiiviisti viimeisen kahden kauden ajan ja saanut muun valintatiimin vakuuttuneeksi Kurikan potentiaalista syöttäjänä.

Koko tilaisuuden ykkösvaraus oli Chicago White Soxin vuoden 2019 MLB varaus Karan Patel, joka on pelannut syöttäjänä MiLB:ssä eli farmisarjoissa. Patel on ensimmäinen varattu intialaissyntyperäinen pelaaja ja tätä kautta tärkeä osa nyt rakennettavaa Mumbai Cobrasin organisaatiota.

Eurooppa oli hyvin edustettuna varaustilaisuudessa, kun ensimmäisellä kierroksella varattiin Hollantilainen Didi Gregorius numerolla 3 ja italialainen Alex Liddi numerolla 5. Kolmas eurooppalainen oli neljännellä kierroksella varattu Kurikka numerolla 25. Samalla kierroksella varattiin vielä MLB kokemusta omaava Liettuan Dovydas Neverauskas numerolla 30.

Baseball United esittäytyy ensimmäisen kerran yleisölle Dubaissa pelattavassa kaksiosaisessa All Star -ottelussa 24.-25. marraskuuta. Ensimmäinen täysi sarjakausi pelataan 2024-25.

Lue lisää: www.baseballunited.com