Valitse sivu

Suomi osallistuu EM-kisoihin nyt ensimmäistä kertaa ja koko joukkue on koottu Superpesiksen pelaajista. Turnauksen kaksi parasta joukkuetta pääsee 2024 MM-kisoihin Hong Kongiin.

Suomen kotipaita tulevissa EM-kisoissa.

Vitonen on noussut todella nopeasti arvostetuksi lajiksi Olympialiikkeen sisällä, ja se on jo nyt valittu mukaan 2026 Dakarin nuorten Olympiadeihin. Lajia on pelattu erilaisissa muodoissa Karibian alueella jo pitkään. Nyt Maailman liitto (WBSC) on vienyt Vitosta hurjasti eteenpäin viime vuosina, sillä se vastaa moneen nykypäivän urheilun ongelmaan. Vitosen kustannukset ovat alhaiset ja pelaamiseen tarvitaan periaatteessa vain pallo ja 21 m tilan kanttiinsa. Kentällä on yhtä aikaa viisi pelaajaa, joista kahden tulee olla naisia. Yleensä joukkueet kostuvatkin neljästä nais- ja neljästä miespelaajasta ja 1-2 valmentajasta. Laji toimii niin huippu-urheilunakin kuin myös nuorten koulu- ja kerhopelinä, sillä lyöminen tapahtuu pelaajan omalla kädellä ja kiinniottaminen opetellaan tekemään paljain käsin. Lajin säännöistä lisää: https://youtu.be/k-FPwfwlOiM

Nyt kisoihin lähtevä Suomen joukkue on harjoitellut viime viikkoina Seinäjoen alueella päävalmentaja Juha Antikaisen (SMJ) ja manageri Ossi Viljasen (JymyJussit) johdolla. Joukkueeseen on valittu seuraavat pelaajat:

Oskar Salmela               JymyJussit

Tino Alaspää                 JymyJussit

Justus Teppo                 JymyJussit

Miska Mäkiviita             JymyJussit

Anni Laakso                  SMJ

Minea Mäkiviita            SMJ

Jenni Matola                 SMJ

Aino-Kaisa Mantere       SMJ

Suomi tulee kohtaamaan alkusarjan otteluissa seuraavat maat (suluissa kunkin maan globaali ranking-sijoitus): Latvia (33), Romania (20), Bulgaria (25), Espanja (-), Hollanti (19) ja viimeisenä Ranska (2).

”On erittäin mielenkiintoista päästä mittaamaan taitojamme ja osaamistamme kansainvälisillä kentillä. Samoin on hienoa meidän pelaajillemme kuin myös valmennukselle olla edustamassa maatamme ja pukea Suomi paita päälle EM-kisoihin”, kertoo joukkueen päävalmentaja Juha Antikainen.

Suomen Baseball ja Softball Liiton puheenjohtaja Jukka Ropponen uskoo joukkueeseen vankasti: ”Pesäpalloilijat ovat kovan tason huippu-urheilijoita, ja tuleva Liettuan turnaus on oiva paikka tuon asian toteen näyttämiseksi. Uskon että Suomella on mahdollisuudet mennä vaikka päätyyn asti kaiken osuessa kohdalleen. Tasoitusta toki annamme muille lyhyen valmistautumisajan vuoksi, mutta tulemme silti pärjäämään kisoissa hyvin.”