Valitse sivu

Tigers aloittikin finaalit vahvasti ja vei ensimmäisen ottelun nimiinsä 1-10 tuloksella. Toinen osaottelu oli sitten jo paljon tiukempi, mutta senkin tamperelaiset veivät vielä 12-10 lukemin.

Näin ollen Tigerseillä oli edessään 3 ”ottelupalloa” eli mahdollisuutta katkaista sarja, sillä mestaruus irtoaa kolmella voitolla. Näistä asemista lähdettiin menneen viikonlopun ratkaisupeleihin Helsingin Myllypurossa.

Lauantaina Espoo otti sitten ohjat käsiinsä ja vei ensimmäisen pelin 11-5 ja toisen ottelun jopa puhtaasti 0-11. Tigers selvästi kaipasi loukkaantuneena ollutta avainapelaajaansa, Andres Menaa niin syöttökummulle kuin myös mailan varteen.

Näin lauantain tuplavoiton ansiosta Espoo siirsi sitten ratkaisun sunnuntain viidenteen finaaliotteluun, josta tulikin sitten runsasjuoksuinen hieno tapahtuma. Mena teki paluun syöttökummulle urakoiden peräti 135 syötön edestä, joka oli yli tuplasti enemmän syöttöjä, kuin mitä toiseksi eniten syöttänyt pelaaja sai tililleen.

Lopulta Espoo Expos vei kaikkien aikojen 19:sta mestaruutensa lukemin 18–11 laajemman ja hyvin harjoitelleen pelaajamateriaalinsa ansiosta.

Joka tapauksessa finaaleissa kohtasivat kaksi Suomen parasta joukkuetta ja yleisö sai nähdä todella suuren määrän hyviä suorituksia, erityisesti tälle kaudelle parantuneen lyöntipelin osalta.

Tilastotkin kertovat lopullisen syyn Espoon mestaruuteen, kun katsotaan lyötyjen juoksujen tilastoa (RBI), jonka kärjessä on 4 Espoolaista. Kategorian ykkönen on Mikko Rauhamäki, joka löi peräti 14 juoksua finaalisarjassa.

Yhdeksän kertaa mailanvarteen päässyt Andres Mena löi huimalla 0.778 arvolla, mutta oli loukkaantumisen takia pois kahdesta ottelusta. Tilaston kakkonen Mikko Rauhamäki (0.435) esimerkiksi ehti lyömään peräti 23 kertaa.

Molemmat finaalijoukkueet ovat ansainneet paikan 2024 Eurocup turneelle. Tigersien valmentaja Mauricio Rosales kertoi joukkueen odottavan innolla pääsyä Euroopan kentille heidän vahvistuneella joukkueellaan. On selvää, että Saksasta palaneet Andres Mesa ja Jose Mesa ovat tuoneet paljon lisää osaamista Tigersien rosteriin ja joukkue tulee olemaan varmasti entistä kilpailukykyisempi ensi kesän kv. otteluissa.

Expos on pelannut monta kautta hyvin veteraanipitoisella miehistöllä, mutta nyt joukkue on ajanut sisään useampia nuoria pelaajia ja Fat Lizard leaguessa pelaavasta Expos Futures joukkueesta on nousemassa toivottavasti jo lähivuosina mukaan edustusjoukkueeseen lahjakkaita pelaajia, joten Espoossakin tulevaisuus näyttää hyvältä. Toivottavasti joukkue pääsee lähtemään Eurocup peleihin ja niissä myös ajamaan sisään taas muutamia nuoria pelaajia lisää.

Superbaseball siirtyy striimausaikaan

Viikonlopun finaaleissa testattiin liiton uutta striimausjärjestelmää hyvällä menestyksellä. Kaikki ottelut tuotettiin monikameralähetyksinä selostuksella. Ensi viikonlopun PM-kisoissa jatketaan striimauksen sisäänajoa ja harjoittelua sekä saadaan mukaan vielä kentän takaa kuvaava tärkeä kolmas kamera. Suomen ottelut tulee selostamaan vankalla asiantuntemuksellaan Jere Kaistinen. Tarkemmat tiedot ja linkit julkaistaan liiton Facebook sivuilla.

Viidennen finaaliottelun tallennetta voit katsoa täältä: https://www.youtube.com/live/MPeggA-ssq4?si=4z7nBGxJsDQS1czd

Ensi kaudella tulemme striimaamaan suuren osan Superbaseballin otteluista sekä 1-2 Fat Lizard Leaguen turnausta.