Valitse sivu

Tälle kaudelle sarjan joukkuemäärää on laskettu siten että mukana on vain ”vaatimukset täyttäviä” joukkueita. Mestaruudesta taistelevat Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäin seura Espoo Expos, viime kausina vahvasti esiintynyt Tampere Tigers, vahvistunut ja erityisesti lahjakkaista nuorista pelaajista koostuva Helsinki Puumat sekä uutta energiaa toimintaansa saanut Helsinki Mets.

Superbaseball kausi polkaistaan käyntiin 21.5 Helsingissä, Myllypuron baseball kentällä kahden ottelun voimin. Vastakkain asettuvat ensin Helsinkiläiset Puumat ja Mets. Toisessa avausviikonlopun ottelussa kohtaavat heti viime kauden finalistit Espoo Expos ja Tampere Tigers.

Mestaruus ratkeaa Myllypurossa syyskuun alussa paras viidestä systeemillä pelattavassa finaalisarjassa.

Yli puolet maajoukkueen rungosta pelaa alkavalla kaudella Superbaseballissa. Maajoukkueen runkopelaajista mm Jose Mesa ja Andres Mena siirtyivät täksi kaudeksi takaisin Suomeen Saksan sarjoista. Suurin maajoukkuepelaajien määrä on Espoo Exposin joukkueella. Suuri maajoukkuepelaajien määrä Superbaseballissa nostaa luonnollisesti sarjan ja otteluiden tasoa täksi kaudeksi.

Maajoukkueen avainpelaajista Marko Sipilä pelaa USA:n yliopistosarjassa UCCS:n riveissä, Kai Francis Zonzaga Universityssa ja Superpesiksen puolelta baseballin pariin siirtyneen Konsta Kurikan tulevan kauden seura julkistetaan lähiaikoina.

Tällä kaudella Superbaseballin otteluista televisioidaan 8 peliä kansainväliseen levitykseen Maybachs Global Entertainmentin kautta. Euroopan liiton (WBSC Europe) kattosopimus mahdollistaa tämän todella laajan jakelun (totaali potentiaali +340 miljoonaa katsojaa). Jakelu tapahtuu mm yli 40:n Yhdysvaltalaisen TV-kanavan sekä lukuisten digitaalisten kanavien kautta.

Samanaikaisesti joukkuemäärä Superbaseballin alla pelattavassa 1-divisioonassa eli Fat Lizard Leaguessa kasvaa, kun Lahti Pirates siirtyi tasoa alemmaksi hakemaan vauhtia ja samalla kasvattamaan nimenomaan Lahtelaisia pelureita valmiimmaksi Superbaseball tasolle. FLL:ään väriä tuo myös Virolainen Saku Baseball Club. Uutena joukkueena FLL:ään liittyi myös nuorista pelaajista koostuva Expos Futures.