Valitse sivu

Lajia voidaan tarkastella kahta kautta. Erittäin helppona ja mielenkiintoisena urbaanina pelinä, jota voidaan harrastaa missä vaan ja jota voi harrastaa kuka vaan. Tarvitaan vain pallo ja hieman tilaa joko sisällä tai ulkona. Toisaalta laji on myös huippu-urheilua, jossa kilpaillaan jo MM-tasolla ja Olympiadeissa.

Marraskuussa Liettuassa järjestettäviin lajin toisiin EM-kilpailuihin Suomi lähtee mukaan ensimmäisenä pohjoismaana. PPL/SBSL kokoaa Suomen maajoukkueen tähän sekajoukkuein pelattavaan (5 pelaajaa kentällä, joista kahden tulee olla naisia) tapahtumaan pääasiassa Seinäjoen suunnalta Superpesis-pelaajista, sillä joukkue aloittaa harjoittelun heti pesäpallokauden jälkeen ja on tärkeää, että pelaajat pääsevät harjoittelemaan viikolla yhdessä mahdollisimman usein. Tämä ei toki sulje pois pelaajia muiltakaan alueilta, kunhan he vain pystyvät osallistumaan joukkueen harjoitteluun.

Panokset ovat heti kovat, silla kisojen kaksi parasta maata pääsevät mukaan 2024 lajin toisiin MM-kisoihin Hong Kongiin. Euroopasta MM-paikkaa hakee 16 maata.

Joukkueen kokoamisen aloittavat päävalmentajaksi nimetty Seinäjoen Maila-Jussien naisten Superpesisjoukkueen pelinjohtaja Juha Antikainen, joka toimii myös naisten softball-maajoukkueen päävalmentajana ja Seinäjoen JymyJussien puheenjohtaja Ossi Viljanen, joka toimii maajoukkueen joukkueenjohtajana.

Alustavasti harjoitusrinkiin tullaan ottamaan n. 25–30 pelaajaa. Lopulliseen joukkueeseen, joka matkustaa Latviaan, tullaan valitsemaan 4+4 pelaajaa, 2 valmentajaa ja joukkueenjohtaja.

”Uskon, että joukkueellamme on täydet mahdollisuudet kilpailla MM-kisapaikasta, kun vaan saamme alle hyvän parin kuukauden treenijakson. Sähäkät ja urheilulliset pesäpalloilijat omaavat hyvät mahdollisuudet Baseball5:n nopeaan omaksumiseen”, kertoo Suomen Baseball ja Softball Liiton puheenjohtaja Jukka Ropponen.