Valitse sivu

Suomen edustajana kokouksessa toimi ja äänivaltaamme käytti liiton lajivastaava Ville Saarman.

Tässä muutamia tärkeimpiä uudistuksia ja muutoksia, joiden avulla WBSC Europe pyrkii auttamaan jäsenlittoja kehittämään toimintaansa:

  • Maailman liiton puheenjohtaja Riccardo Fraccari korosti heti avauspuheensa alussa kuinka suuri merkitys sillä on että Euroopan liitto on ensimmäisenä WBSC:N continental järjestönä yhdistänyt baseballin ja softballin saman liiton alle ja nyt vielä yhdenmukaistanut koko liiton brändin, logot jne yhteistyössä maailman liiton kanssa. Tämä kuvaa hyvin sitä kehitystä kuinka baseball ja softball kulkevat yhdessä eteenpäin ja lisäävät kannatustaan maailmalla.
  • Baseball puolella turnausten järjestäjien ei tarvitse enää kattaa paikallisia matkakuluja osallistuville joukkueille. Näin laskee järjestäjien vastuu ja kustannukset huomattavasti.
  • Tuomaripuolella oli todella otettu reipas ote asioiden uudistamisessa, erityisesti baseball puolella. Enää ei osallistuvat joukkueet tuo mukana yhtä ”oman maan” tuomaria, vaan komissio valitsee tuomarit eri turnauksiin. Jos maasta osallistuu esimerkiksi 3 joukkuetta KV turnauksiin, niin silloin paikallinen liitto kustantaa kolmen tuomarin matkat heille osoitettuihin turnauksiin. Tämän lisiksi baseball turnauksiin tulee tuomarivastaava / tarkkailija, joka toimii samalla tuomareiden esimiehenä ko. turnauksessa. Tulevalla kaudella tulee Suomalaisille tuomareille enemmän turnauksia, kuin meiltä ottaa joukkueita osaa. WBSC Europe vastaa näistä ylimääräisistä kustannuksista.
  • Baseball ja softball puolen toimintoja yhdenmukaistetaan niin paljon kuin mahdollista ja järkevää. Tämä on erinomainen asia, erityisesti siksi että softball on ollut viime vuodet paljon paremmin organisoitua toimintaa Euroopassa.
  • Baseball5 otettiin myös virallisesti mukaan toimintaan ja lajista Euroopassa vastaamaan perustettiin Vice Presidentin vakanssi, jossa aloitti Youri Alkalay Bulgariasta.
  • Yksi kongressin suurimpia asioita oli julkistettu TV jakelusopimus WBSC Europen ja Maybacks TV Distributionin välille. Tämän sopimuksen kautta WBSC Europen ottelut voivat saavuttaa jopa potentiaalisen +340 miljoonan ihmisen katsojakunnan USA:ssa sekä globaalisti. Nyt sopimus kattaa kaikki WBSC Europen baseball ja softball turnaukset ja mestaruuskilpailut, Eurooppa cupit jne. Kevään aikana on tarkoitus lisätä sopimuksen alle otteluita useiden maiden kansallisista pääsarjoista. Suomesta on suunniteltu mukaan 8 ottelua.
  • WBSC Europe on myös aloittanut aktiivisen liiketoiminnan, jolla on tarkoitus rahoittaa tulevaisuuden kehitysprojekteja. Ensimmäisenä lanseerattiin lisenssisopimus BeerBatin kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että lähikuukausina tulee aukeamaan BeerBatin Euroopan verkkokauppa, josta saa heidän tuotteitaan Euroopan eri liittojen tunnuksilla. Toinen ohjelma, josta kerrottiin alustavasti, oli WBSC Europen vaate ja varustelinja, joka tullaan lanseeraamaan tämän vuoden aikana.

Tässä lyhyt yhteenveto ja muutamia highlighteja kongressista. Vaikka viimeiset vuodet ovatkin olleet melkomoista myllersystä kun CEB ja ESF liitot lopetettiin, jotta saataisiin yksi Euroopan kattojärjestö aikaan ja samalla käytiin melkomoista kädenvääntöä johdon positioista, oli lopputulema positiivinen. Työtä on paljon edessä ja loppujen lopuksi kaikilla jäsenjärjestöillä on sama tavoite – Kasvattaa lajiemme harrastajamäärää ja nostaa pelimme tasoa.

WBSC Europen puheenjohtaja Kruno Karin (vas) oli tyytyväinen käyntiin saaduista uusista ohjelmista