Valitse sivu

Sarjan alku keväällä näytti siltä, että Tigers tulee olemaan jälleen todella vahva ja Tamperelaiset voittivatkin joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista. Heinäkuussa tapahtui sitten selkeä käänne, kun Espoo antoi myrskyvaroituksen viemällä joukkueiden kolmannen kohtaamisen murskaluvuin 18-0.

Playoffeissa sitten Expos kohtasi Puumat Helsingistä semifinaaleissa. Puumat esittivätkin erittäin hyviä otteita ja pakottivat espoolaiset ratkaisevaan kolmanteen peliin otettuaan sarjan toisessa ottelussa 8–12 voiton. Näin siis Puumat pystyivät antamaan jopa kovemman vastuksen Exposille, kuin mihin hallitseva mestari pystyi finaaleissa.

Finaalisarja Tampere Tigersia vastaan oli sitten Espoon näytöstä kolmen suoran voiton merkeissä juoksusuhteella 36-8.

Mitä oli kauden aikana tapahtunut, kun alkukauden voimasuhteet muuttuivat näin paljon kauden aikana? Vastaus on melko yksinkertainen, Espoolaisten laaja rosteri yksinkertaisesti harjoitteli huomattavasti paremmin niin laadullisesti kuin määrällisestikin, kuin muiden Playoff joukkueiden. Espoossa on pitkään luotu hyvää baseball kulttuuria ja toimintaa ja se kantaa hedelmää.

Hopeajoukkue Tigers tekee hyvää työtä Tampereen alueella junioreista lähtien, mutta edustusjoukkue on melko hajallaan ympäri Etelä-Suomea, joka tekee yhteisharjoittelusta haastavaa. Tigers tulee varmasti olemaan varteenotettava haastaja tulevaisuudessakin ja kun seura saa vielä lisää pelaajia kasvatettua Tampereen alueelta ja sitä kautta nostettua harjoittelukulttuuriaan, niin mahdollisuudet ovat vaikka mihin aina kansainvälisillä kentille saakka.

Tämän vuoden finalistit saavat molemmat oikeuden osallistu ensi kesän Federations Cup karsintoihin Euroopan kentillä näin halutessaan. ”Pikkulinnut” kertovat että Espoo saatetaan nähdä Eurocup peleissä ensi kesänä pitkän tauon jälkeen. Joukkue on se verran vahva, että sillä on myös hyvät mahdollisuudet pärjätä europelissä niin halutessaan.

Baseball kausi 2022 on nyt paketoitu ja jäljellä on vain 1.10 pelattava Ruotsi-Suomi maaottelu Tukholmassa. Onnea ”uusille” mestareille, hienoa työtä ja hieno päätös kaudelle.