Valitse sivu

New York Yankeesin Euroopan kykyjenetsijä Troy Williams järjesti viikon mittaisen harjoittelu matkan Kurikalle Saksaan, jossa oli samalla tarkoitus peluuttaa miestä akatemia joukkueen mukana. Pandemiatilanteen vuoksi akatemiajoukkueen ottelut ja harjoitukset oli kuitenkin peruttu, mutta Williams sai järjestettyä Kurikan Saksan hallitsevan mestarijoukkueen Heidenheim Heideköpfen vahvuuteen viikon ajaksi.

Konsta Kurikka Heidenheim Heideköpfen paidassa Bundesligan ottelussa 17.4.2021. Kuva Susanne Liedtke

Viime viikonloppuna 17.4 Heidenheim pyrki ajamaan useita nuoria syöttäjiä sisään tuplaotteluissa Ulm Falconsia vastaan. Toisessa ottelussa tuli sitten Kurikan vuoro päästä ensimmäistä kertaa elämässään syöttökummulle virallisessa ottelussa. Mies sai syöttää kolmea lyöjää vastaan polttaen heistä yhden kolmella suoralla syötöllä, antaen yhden lyönnin ja yhden vapaataipaleen. Tulos ei ole tässä niinkään tärkeä asia kuin se että Kurikka pystyi pelaamaan tällä tasolla suoraan heti elämänsä ensimmäisessä baseball ottelussa. Heidenheim muuten voitti tuon pelin luvuin 10–4.

Troy Williams kertoi viikon kokemuksesta Kurikan kanssa seuraavasti: ”Meillä oli hieno treeniviikko ja Konstan potentiaali on juuri sellainen kuin odotinkin. Nyt on tärkeä löytää hänelle oikeanlainen seura ensi kaudeksi, jotta hän pääsee todella sisälle baseballiin. Oli uskomatonta nähdä kuinka nopeasti hän oppi ja omaksui asioita. Esimerkiksi tietyissä kenttäpeliharjoituksissa hän näytti aivan Major League tason pelaajalta. Hänestä näki, että mies oli enemmän armeijakunnossa kuin baseball kunnossa, mutta se on helppo korjata oikealla harjoittelulla. Jos Suomesta löytyy enemmänkin vastaavanlaisia lahjakkuuksia, niin on vaan ajan kysymys, kun heitä alkaa näkyä ammattilaissarjoissa.

Lisätietoja:

Jukka Ropponen, Puheenjohtaja, Suomen Baseball ja Softball Liitto, 0400 423 910, jukka.ropponen@goaliepro.com