Valitse sivu

Vuosittain Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä 26 helmikuuta muistetaan perinteisesti urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti pitkään toimineita henkilöitä.

Tänä vuonna on listalla ensimmäistä kertaa baseballin parissa ansioituneita henkilöitä 40v juhlavuotemme kunniaksi. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on tänään valtion liikuntaneuvoston esityksen mukaisesti myöntänyt seuraavat ansioristit ja mitalit.

Jones Tony Milton

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi

Jones on yksi baseballin aktiivisimmista toimijoista. Hän on toiminut tuomarina 24 v ajan, liiton puheenjohtajana 10 v ajan. Seuratoiminnassa Jones on ollut 10 vuoden ajan hallituksen jäsenenä. Tämän lisäksi Jones on toiminut 17 vuoden ajan CEB:n (Euroopan baseball liitto) kansainvälisenä tuomarina. Jones jatkaa edelleen aktiivisesti tuomarina ja seurajohtajana.

 

 

 

 

Tiilikainen Terho Juhani

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi

Tiilikaisen pitkä ura baseballissa ja lajin eteen tekemä työ on uskomaton erityisesti seuransa Puumien puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä kattaen 35 vuoden mittaisen jakson, joka jatkuu edelleen. Tämän lisäksi Tiilikainen on toiminut pelaamisen ohella myös valmentajana 21 vuoden ajan.

 

 

 

 

Sarjanen Mika

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali kullatuin ristein

Sarjanen aloitti baseball uransa perustamalla Hämeenlinnan  kaupungin ensimmäisen baseball seuran Zebrasin vuonna 1981 ja toimi samalla joukkueen valmentajana sekä seuran puheenjohtajana. Sarjanen on myös toiminut juniorivalmentajana Helsinki Indiansissa. Hänen todellinen oma alueensa on kuitenkin ollut tuomaritoiminta, jota Sarjanen on Suomessa harjoittanut 37 vuoden ajan. Tämä luku olisi vieläkin suurempi, ellei hän olisi välillä ollut muutaman vuoden ajan tuomarina USA:ssa. Sarjanen toimii myös edelleen Suomen liiton ja CEB:n kansainvälisenä tuomarina.

 

 

Vänska Simopekka

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali

Vänskän suurimpiin ansioihin kuuluu liiton puheenjohtajuuden (5 vuotta) lisäksi Lahti Pirates joukkueen valmentaminen viimeisten 10:n kauden ajan. Tuona aikana Lahti sai mm Suomen ensimmäisen oikean baseball kentän. Tämän lisäksi Vänskä on toiminut Helsinki Icebraeakersin hallituksen jäsenenä sekä CEB:n kansainvälisenä tuomarina.

 

Nyt myönnetyt ansioristit ja ansiomitalit tullaan luovuttamaan palkituille liiton toimesta kauden päätösgaalassa.

Hattu päästä – Baseball väki kiittää ja onnittelee palkittuja!