Valitse sivu

On ollut hieno seurata viimevuosien kehitystä baseballin osalta. Liittoon on saatu Ville Saarman hoitamaan baseballin eteenpäinvientiä usealla eri saralla ja mm. Myllypuron baseball -kenttäkin on mahtava juttu viedä lajin ilosanomaa eteenpäin. Uusia vastaavanlaisia hankkeita on etenemässä muuallakin.

Liitto on myös saanut uuden puheenjohtajan Ropposen Jukan, jolla todellakin on valtavasti kokemusta ja kontakteja lisätä baseballin tunnettuutta ja kiinnostavuutta kaikilla sektoreilla.

Jukan ”innoittamana” myös minä lähdin mukaan toimintaan koordinoimalla juhlavuoden tapahtumia. Nyt aluksi keskitytään Viro -maaotteluun 29.5. ja myöhemmin sitten suunnitellaan muut tapahtumat.

Oma taustani baseballin osalta on  pääosin 80 -luvulta, jolloin pelasin EBSC:n (Espoo Baseball ja Softball Club) joukkueessa  ja olin myös seuran puheenjohtajana. Lisäksi toimin Suomen Baseball ja Softball -liiton puheen johtajana 80- ja 90 -luvun vaihteessa. Vuosituhannen vaihteessa pelasin myös URHOT -joukkueessa.

Jotta tapahtumista saataisiin loistavia ja mieleenpainuvia, tarvitaan jokaisen baseball -seuran ja lajissa mukana olevan ihmisen panosta näiden tulevien tapahtumien onnistumiseksi. Toivon, että jokainen teistä seurojen vetäjistä etsii pelaajista ja muista toimihenkilöistä sellaisia ihmisiä, jotka voisivat olla suurena apuna tapahtumien läpiviemiseksi.

Näissä tapahtumahankkeissa ei ole kysymys ainoastaan Suomen Baseball- ja Softball -liiton muutamasta juhlavuoteen liittyvästä tapahtumasta, vaan kysymys on myös mahdollisuudesta kehittää kaikkien baseball-seurojen toimintaa, ja aktiivisesti etsiä uusia harrastajia lajin pariin, sekä lisätä tunnettuutta ja kiinnostusta lajille myös medioissa ja yritysmaailmassa tulevaisuudessa.

Tarvitsemme siis osaajia ja innostuneita ihmisiä mm. seuraaviin asioihin – ilman priorisointia:

1.      Itse tapahtuman järjestäminen

a.      kaikki tapahtuman aikana tarvittavat toimenpiteet

2.      Viestinnän suunnittelu ja toteutus

3.      Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus

4.      Myynnin suunnittelu ja toteutus

5.      Muut tapahtumiin liittyvien asioiden osaajia

En vielä tässä vaiheessa lähde erittelemään yksityiskohtaisesti kaikkia osa-alueita, mutta varmaa on, että kaikkia kiinnostuneita ja innostuneita ihmisiä tarvitaan mukaan, ja kaikki ovat tervetulleita tapahtumien järjestelyihin.

Pyydänkin Teitä informoimaan joukkueittenne jäseniä ja muita seuranne toimihenkilöitä tästä asiasta, ja jopa vähän ennakkoon keräämään alustavaa kiinnostusta asiaan, niin saadaan sitten asiaa eteenpäin jo heti alkumetreillä.

Minun tavoitteena on tässä tammikuun aikana selvittää ja koota organisaatio, joilla homma saadaan haltuun, ja tulen kontaktoimaan seurojen yhteyshenkilöitä asiasta puhelimitse. Käymme sitten yhdessä läpi, mitä itse kukin voi asian eteenpäin viemiseksi tehdä. Luonnollisesti voitte olla myös minuun yhteydessä asiassa.

Samoin toivotan kaikki muutkin asiasta kiinnostuneet henkilöt mukaan talkoisiin. Olkaa yhteydessä minuun, niin löydämme varmasti jokaiselle mielekästä tekemistä.

Vuosi 2021 on erittäin tärkeä vuosi lajin tulevaisuuden ja kasvun kannalta. Aikaikkuna asialle on nyt auki.

Käytetään tämä tilaisuus ja mahdollisuus yhdessä hyväksemme.

Baseball -terveisin,

Antti Harjama

antti.harjama@gmail.com

0400 502 557