Valitse sivu

28.6.2021 Espoo Kauteen valmistautuminen on jäänyt erittäin lyhyeksi ja paljolti pelaajien omakohtaisen harjoittelun varaan Koronarajoitusten takia. Tosin joukkueen harjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki toukokuun alulta saakka, kun yhteistreenit päästiin viimein aloittamaan Myllypuron baseball stadionilla, kertoo joukkueen valmentaja Tero Honkanen.

Koronasta aiheutunut tiivis sarjaohjelma Superpesiksen puolella tarkoittaa tänä kesänä sitä, etteivät maajoukkuerinkiin kuuluvat Superpesiksen pelaajat kuten Konsta Kurikka, Toni Kohonen ja Luka Raesmaa ole köytettävissä.

Kaiken tämän päälle joutui joukkueeseen jo valituista pelaajista vielä yksi viime hetkellä Korona karanteeniin altistumisen vuoksi, eikä siinä auttaneet negatiiviset testit 5 ja7 päivää altistumisen jälkeen. Liitto ymmärtää terveysviranomaisten tiukan linjan ja noudatamme kaikki ohjeita ja määräyksiä tarkasti.

Tiistaina kisoihin lentävä joukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Suomen tavoitteena on nostaa maamme EM-lopputurnaustasolle viidessä vuodessa ja nyt olemme ottamassa ensimmäisiä askeleita kohti tuota tavoitetta. Se tarkoittaa sitä, että kisoihin ei enää lähdetäkään aina sen hetken ”parhaiden mahdollisten pelaajien” kanssa ja tämän vuoden tulokseen tuijottaen, vaan joukkue kootaan nimenomaan tuota pitkän tähtäimen tavoitetta silmällä pitäen. On tärkeää ryhtyä ajamaan nuoria pelaajia sisään veteraanien opastuksella.

Suomi kohtaa keskiviikkona 30.6 avausottelussaan Irlannin, Torstaina 1.7 isäntämaan Slovakian ja perjantaina 2.7 on vastassa Unkari. Lauantaina 3.7 pelaavat turnauksen 2 parasta maata sitten finaalissa ja panoksena on paikka syyskuussa pelattavaan EM-lopputurnaukseen Italiassa.

Suomen joukkue

Andres Mena                SS         Tampere Tigers

Daitaro Yoshinari          OF        Helsinki Mets

Mikko Leinonen            OF        Helsinki Mets

Matti Nylander             P          Espoo Expos

Timo Liiri                      P          Espoo Expos

Toivo Aaltonen             2B        Haar Disciples (Ger)

Jose Mesa                    C          Tampere Tigers

Silvio Quevedo            OF        Lahti Pirates

Tommi Toivio                3B/P     Espoo Expos

Andreas Fopp               UTL      Norwich Iceni (UK)

Karri Hypen                  OF        Espoo Expos

Benjamin Bove             IF/OF    Helsinki Mets

Mikko Kaijansinkko       1B        Espoo Expos

Leevi Hyytiäinen            OF        Puumat Helsinki

 

Jukka Ropponen            GM

Tero Honkanen              Coach

Jose Gonzalez               Coach

”Ei ole koskaan helppoa tehdä suuria muutoksia toimintaan, mutta jos me haluamme menestyä tulevaisuudessa, niin nyt on aika alkaa ajamaan nuoria pelaajia ja muutoksia rohkeasti sisään. Toki me lähdemme voittamaan jokaista peliä, mutta se ei ole kuitenkaan päätavoitteemme nyt eikä heti seuraavillakaan kausilla.” Kertoo joukkueen GM Jukka Ropponen.