Valitse sivu

Ensimmäiset 5 Superpesisseuraa selvittävät jo baseball toiminnan aloittamista

Suurin tekijä kasvun takana on uusi 1 liitto, 1 strategia, 3 lajia lähestyminen, jonka avulla Pesäpalloliiton seurat pystyvät tarjoamaan monipuolisemmat harrastusmahdollisuudet sekä kilpailemaan harrastajista entistä paremmin.

Viime kuukausien aikana baseball on myös ollut esillä eri medioissa enemmän kuin koskaan aiemmin. Olemme saaneet Olympiakomitean mukaan toimintaan ensimmäisten avustusten muodossa, ja tämän lisäksi vielä Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi apurahan neljälle baseball seuralle junioritoiminnan käynnistämiseen. Nämä kaikki yhdessä PPL:n kanssa käynnistetyn seuratoiminnan kehittämisohjelman kanssa oavt luoneet sellaisen ilmapiirin, jossa asioita on alkanut tapahtua todella positiivisissa merkeissä.

Ensimmäiset alustavat tulokset ovat jo näkyvissä alkaneen kasvun osalta mm seuraavasti:

  • Tulevalla kaudella lanseerataan uusi 3-divisoona baseballissa
  • 5 Superpesis seuraa selvittää baseball toiminnan käynnistämistä
  • Junioritoiminta lähtee käyntiin jälleen
  • Naisten softball ja maajoukkuetoiminnan käynnistämisestä on selvitystyö liikkeellä Olympiakomitean avustuksella

”Lukuisten ihmisten hyvä työ, avoin asenne ja innovatiivisuus on johtanut siihen, että meillä on nyt käsissämme todellinen etsikkoaika kasvattaa seurojen, jäsenien ja lisenssipelaajien määrää osana Pesäpalloliittoa. Vaikka kasvutavoitteet ovatkin kovat, niin uskon vankasti, että me pääsemme niihin yhdessä. Tämä tulee samalla myös asettamaan uusia vaatimuksia suorituspaikkojen rakentamiselle, mihin liitto tulee panostamaan paljon lähivuosina.” Kertoo Baseball ja Softball Liiton puheenjohtaja Jukka Ropponen.