Valitse sivu

52 Kimble, syöttäminen tehtävänä

Mitä tehdään?

Oppilaat jaetaan 3-4 hengen joukkueiksi. Jokainen joukkue saa oman kotipesän, jossa he suorittavat vuoroin syöttötehtävää ja alakautta ylöspäin suuntautuvaa heittotehtävää. Syöttötehtävässä täytyy oppilaan saada kaksi peräkkäistä onnistunutta syöttöä ja alakautta ylöspäin heitetystä pallosta yhteensä kolme koppia. Onnistuneiden suoritusten jälkeen oppilas saa juosta pelialueen keskelle yrittämään pistettä omalle joukkueelle. Pisteen saa, kun onnistuu heittämään alakautta hernepussin siten, että hernepussi jää vanteen sisälle. Sopiva heittomatka on n. 5 metriä. 

Pisteen tekemistä saa yrittää ainoastaan yhden kerran, jonka jälkeen on palattava omaan kotipesään tekemään toista tehtävää. Syöttämistä ja pallon heittotehtävä tehdään siis vuorotellen. 

Peli päättyy, kun jokin joukkue on saanut kerättyä viisi pistettä. Pisteet voidaan laskea opettajan toimesta tai merkitä esim. kartioita siirtämällä näkyvällä paikalla salissa. 

Mitä opetan?

Rauhallista toimintaa kaikissa eri tehtävissä, vaikka kisaillaan. Oppilaan omaa vastuuta suoritusten onnistuneiden suoritusten laskemisessa.

Mitä ohjeita?

Näytän pelin etenemisen rauhallisesti. Painotan suoritusten oikeaoppisuutta, erityisesti syötön (1m) ja ylöspäin heiton korkeutta (2m) pään päältä.

Mitä havainnoin?

Suoritusten puhtautta ja oppilaiden yksilöllistä aktiivisuutta.

Milloin sujuu?

Siirtymät kotipesästä tapahtuu juosten. Jokainen oppilas pääsee yrittämään omalle joukkueelle pistettä. Myöskään pisteiden tekijät eivät ole aina samat.

Milloin ei suju?

Oppilaat syöttävät miten sattuu. Lisäksi hernepusseja ei haeta vanteista takaisin tai niitä heitellään useampia /kerta.

Miten lisään aktiivisuutta?

Tehtävä vaatii jokaisen jatkuvaa aktiivisuutta. Katso myös Miten eriytän?

Milloin tulee onnistumisia?

Hernepussin heitossa välimatka on sopivan kokoinen oppilaiden heittotaitoon nähden.

Miten toistoja?

Vaihdetaan suorituspaikkoja ja ollaan useampia pelejä peräkkäin. Mikäli kaksi peräkkäistä syöttöä on liian helppo, niin lisätään syöttöjen määrää. Samoin kiinniottotehtävässä.

Miten eriytän?

Lisään toisen vanteen, joka on selkeäsi kauempana kuin edellinen. Tästä vanteesta saa kaksi pistettä.

Miten vaihtelua?

Sovitaan, että välimatkalla kotipesästä hernepussien heittopaikalle pitää hypätä tasahyppy ja huutaa hepulis.

Tavoite:

Syöttäminen, kiinniottaminen

 

Tila:

Kenttä, areena tai liikuntasali

 

Välineet:

Tenavapallot, pesäpalloräpylät, isoja palloja, hernepussit, voimisteluvanteet (2kpl), kartiot