Valitse sivu

36 Pesisjaffapallo tarkkuusheitto pelastumistehtävänä

Mitä tehdään?

Leikitään pesisjaffapalloa merkatulla alueella. Jaffapallossa on yhtäaikaisesti pelialueella 3-5 pehmopalloa, joilla jokainen leikkijä voi yrittää heittämällä osua toista leikkijää hartialinjan alapuolelle. Pallo kädessä ei saa liikkua. Osuman saanut leikkijä joutuu pelialueelta pois heittämään tarkkuusheittoja, (esim. sulkapallolla korilevyyn tai tennispallolla seinäpalkkiin). Ennakolta sovitaan, montako osumaa täytyy saada ennen kuin voi palata takaisin jaffapalloon.

Mitä opetan?

Oppilaiden aktiivista osallistumista. Heittämistä kyynärpää ylhäällä yläviistoon, jossa heittokäden vastakkainen jalka on edessä.

Mitä ohjeita?

Korostan , että jaffapallossa ei saa liikkua pallo kädessä. Heittämisessä näytän kyynärpää ylhäällä rentoja heittoja yläviistoon ja vaadin sitä myös tarkkuusheittotehtävässä.

Mitä havainnoin?

Oppilaiden aktiivisuutta ja heittotekniikkaa.

Milloin sujuu?

Jokainen oppilas uskaltautuu polttamaan toisia oppilaita ja heittämisessä tulee onnistumisia.

Milloin ei suju?

Oppilaat seisovat, vain yksittäiset oppilaat tulittavat toisia oppilaita, osa antautuu tahallaan ja jää kiinni, heittotehtävä on liian hankala ja oppilaat jumittuvat tarkkuusheittopaikalle.

Miten lisään aktiivisuutta?

Teen pienryhmiä 8- 10 /oppilasta jaffapallossa. Pienennän jaffapallossa leikkialuetta ja lisään palloja. Tarkkuusheittopaikalle lisään toisen vaihtoehdon.

Milloin tulee onnistumisia?

Jaffapallon pelialue on sopiva ryhmäkokoon nähden. Tarkkuusheiton maali on riittävän iso oppilaiden taitotasoon nähden.

Miten toistoja?

Vaadin tarkkuusheittopaikalla useampia onnistumisia ennen kuin pääsee takaisin leikkiin.

Miten eriytän?

Muodostan tarvittaessa kaksi eri jaffapallopeliä. Käytän erilaisia tarkkuusheittopaikkoja, joista oppilas voi valita tasolleen sopivan. Annan oppilaille seuraamistehtäviä, miten heitot onnistuvat. Onko kyynärpää ylhäällä?

Miten vaihtelua?

Jaffapallossa pienennetään aluetta ja heitetään palloa ainoastaan heikommalla kädellä. Heittotehtävä täytyy suorittaa heikommalla kädellä.

Tavoite:

Heittäminen ja suunnanmuutokset

 

Tila:

Liikuntasali, areena tai kenttä

 

Välineet:

Pehmopalloja 5 kpl, tarkkuusheittoon tennispalloja /sulkapalloja 10-20 kpl