Jaska Huttunen luotsaa Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkuetta kaudella 2018. Kuva: Puijon Pesis.

Uutiset

Jaska Huttunen palaa viuhkaan – Puijon Pesis lähtee vahvana haastajana ykköspesiskauteen4.12.2017

Puijon Pesis Kuopiosta järjesti edustusjoukkueidensa tiedotustilaisuuden kauteen 2018 liittyen perjantaina. Miesten ykköspesisjoukkueen pelinjohtajaksi palaa Jaska Huttunen, kuopiolaisille tuttu kasvo aiemmilta vuosilta, joka lupailee ennakkoluulotonta peliä haastajan asemasta. – Rohkeata räiskyvää, varmasti yllätyksellistä. Ulkopelihän tulee olemaan betonia, Huttunen sanoo.

Pelaajana Siilinjärven Pesiksen kasvatilla on vyöllään 102 superpesisottelun kokemus. Viuhkassa Huttunen on johtanut Puijon Pesiksen peliä Superpesiksessä 2008 ja 2009 sekä Ykköspesiksessä 2010 ja 2015. Nyt edessä on innostava haaste osin muuttuneen joukkueen peräsimessä.

– Mielenkiintoinen homma, porukka on vaihtunut. Onneksi viime kaudesta joku jäikin. Nuoret kaverit haastavat vanhempia, joten yhtään pelipaikkaa ei ole lukkoonlyöty. Se on vain hyvä tilanne, Huttunen toteaa.

Nimekkäimpiä uusia pelaajia joukkueessa ovat välivuoden jälkeen tositoimiin palaava lyöjäjokeri Tommi Nissinen ja Puijon Pesisjunioreiden kasvatti Waltteri Hämäläinen. Sotkamolaislähtöinen Nissinen on kaksinkertainen Ykköspesiksen lyöjäkuningas (2010-2011) ja Suomen mestari kasvattajaseuransa riveistä 2003-2004.

Täysin uusia kasvoja Kuopiossa ovat Jyväskylän Lohessa pelannut kajaanilaislähtöinen Teemu Huhtakangas ja Ylivieskan Kuulassa pelannut Kannuksen Uran kasvatti Teemu Nivala. Viime kauden avainpelaajista jatkavat Niko Asunmaa, Ismo Huotari, Roope Koskelainen, Veikka Keinänen, Antti Rinnevuori, Altti-Jussi Ronkainen ja Lassi Vuorela.

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen rinkiin kuuluvat lisäksi Aapo Ahonen, Miro Kähkönen, Timo Kääriäinen, Kalle Miettinen, Nestori Moisio ja Valtteri Pirinen.

Samassa tilaisuudessa seura kertoi naisten suomensarjajoukkueensa kuulumisista. Pelinjohtovastuun ottaa kokenut tähtipelaaja Jussi Pulkkinen aisaparinaan pitkään ansiokasta työtä valmennuspuolella tehnyt Pasi Penttinen.

Aiheesta lisää

Jaska Huttunen Radio Kuopion Maanantaimakasiinissa

Puijon Pesiksen kotisivut

Facebook-video tiedotustilaisuudesta