Kankaanpään Maila ottaa seurayhteistyössään uudeksi suunnaksi Varsinais-Suomen ja Pöytyän. Kuva: Kankaanpään Maila.

Uutiset

Kankaanpään Maila ja Pöytyän Urheilijat käynnistävät pitkäjänteisen seurayhteistyön3.11.2017

Miesten Superpesiksen Kankaanpään Maila ja Ykköspesiksen Pöytyän Urheilijat aloittavat seurayhteistyön. Kolmivuotisen sopimuksen aluksi hyödynnetään kaksoisedustusoikeutta. Kausille 2019-2020 suunnitelmissa on farmiyhteistyö.

Tavoitteena on löytää erityisesti nuorille pelaajille parhaita kehittymisen paikkoja, kun ketju jatkuu aina suomensarjatasolle asti, Pöytyältä Loimaalle ja Kankaanpäästä Ikaalisiin.

– Pöytyältä oltiin aktiivisia asiassa ja he halusivat heti pitempiaikaista yhteistyötä. Tärkeänä tekijänä yhteistyön käynnistymisessä oli meille KaMaan siirtyneet kolme pöytyäläistaustaista pelaajaa (Mikko Pauna, Mika Riikonen ja Sami Virto) sekä Pöytyän aito halu kasvattaa Varsinais-Suomessa Superiin tähtääviä pelaajia, Kankaanpään Mailan Antti Kivelä sanoo.

Pöytyän Urheilijoiden Paavo Kallio näkee tärkeänä pelaajapolun rakentumisen huipulle asti.

– Paikkakuntien suhteellisen lyhyt välimatka (140 km), tutut kontaktit ja hyvät kokemukset aikaisemmilta vuosilta höystettynä vielä kolmen Pöytyän pelaajan siirtymisellä Kankaanpäähän teki valinnan helpoksi. Tehty kolmevuotinen sopimus vahvistaa myös hyvin Pöytyän strategiaa, joka perustuu pitkäjänteiselle yhteistyölle.

– Olemme kasvattajaseura, joka haluaa tarjota pelaajille vahvan polun liikuntaleikkikoulusta aina Superpesikseen asti. Tämä voidaan toteuttaa vain yhteistyöllä.

Aiheesta lisää

Kankaanpään Mailan kotisivut

Pöytyän Urheilijoiden kotisivut