Hippoksen pesäpallostadion hiljenee miesten Ykköspesiksen osalta ensi vuonna. Kuva: Jyväskylän Kiri.

Uutiset

Jyväskylän Kiri luopuu sarjapaikastaan miesten Ykköspesiksessä27.10.2017

Jyväskylän Kiri ry:n johtokunta on tehnyt päätöksen luopua huippupesäpallotoiminnasta. Seura jättää sarjapaikkansa miesten Ykköspesiksessä.

Miesten Superpesiksen maratontaulukon kolmosen Jyväskylän Kirin värit ovat olleet edustettuina pääsarjatasolla 63 kauden ajan. 21 miesten SM-mitalista seitsemän on mestaruuksia. Vielä kaudella 2015 joukkue ylsi Superpesiksessä välieriin asti.

– Koska Jyväskylän asianmukaisista pesäpallo-olosuhteista ei ole saatu varmuutta kesälle 2018, eikä sen jälkeiselle ajalle, Jyväskylän Kiri ei ole syksyn 2017 aikana hakenut superpesislisenssiä kaudelle 2018, johtokunnan tiedotteessa todetaan.

– Nyt Jyväskylän Kiri luopuu myös 2018 ykköspesislisenssistä ja neuvottelee tulevaisuuden yhteistyöstä muiden seurojen kanssa, johtokunta päätti.

Miesten Ykköspesistä pelataan tulevalla kaudella 11 joukkueen voimin.

– Valmistautuminen ensi vuoteen ja suunnitelmat ovat jo niin pitkällä, ettei sarjaa enää tässä vaiheessa lähdetä täydentämään. Sarjajärjestelmästä 11 joukkueella tiedotetaan myöhemmin, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Jari Malinen kertoo.Tällä hetkellä ei ole kyselyä käynnissä.