Siilinjärven Pesis on noussut miesten Ykköspesiksen kärkijoukkueeksi, mitä siltä odotetaan tulevana vuonnakin. Kuva: Ahti Räsänen.

Uutiset

Perttu Westersund pelinjohtajaksi, molemmat Vainikaiset Siilinjärvellä 20184.10.2017

Siilinjärven Pesis vahvistuu miesten Ykköspesiksessä neljällä seuran väreihin palaavalla pelaajalla. Naapurista Kuopiosta Siilinjärvelle siirtyvät omat kasvatit Juho Keinänen ja Simo Vainikainen sekä Puurtilan Kisa-Pojissa Varkaudessa pesäpallo-oppinsa ammentanut Ville Pietinen. Kolme edellistä kautta Manse PP:n värejä Tampereella edustanut Sampo Lähdesmäki on neljäs uusi kasvo joukkueessa. Lisäksi siviilielämän muutokset vievät Helsinkiin pelinjohtaja Tuomas Nissisen, jonka korvaa viuhkassa Suomussalmen Rastin kasvatti Perttu Westersund.

Kahdella edellisellä kaudella superpesiskarsintaan yltänyt Siilinjärven Pesis saa jälleen kovan nipun jalkeille. Tähtipelaajista lukkari Teemu Kinnunen, lyöjätykki Kimmo Lukkari ja kaksi edellistä kärkilyöntitilaston voittoa vienyt Samu Vainikainen ovat vahvistaneet jatkonsa Siilinjärvellä. Sopimuksiin ovat nimensä allekirjoittaneet myös Otto Hoffren, Oskari Koskelo, Tommi Luostarinen, Eemeli Paldanius, Eino Puustinen ja Toni Toivanen sekä 2001-syntyneet Sebastian Lahti ja Aatu Roivainen.

– Simo Vainikaisen ja nuoren Juho Keinäsen myötä etukenttämme vahvistuu ja etukentän paikoille tulee tervettä kilpailua. Villen (Pietinen) paluu vahvistaa ennestäänkin vakuuttavaa polttolinjaa ja Sampo (Lähdesmäki) on yksi Ykköspesiksen varmimpia ja rauhallisimpia koppareita. Hankintojen myötä saimme myös lisää kaivattua etenemisvoimaa, seuran toiminnanjohtaja Marko Heikkinen iloitsee.

Perttu Westersund viuhkaan!

Kahdesti Siilinjärven Pesiksen superpesiskarsintaan luotsanneen Tuomas Nissisen tie vei päättyneen kauden jälkeen siviilielämän myötä Helsinkiin, joten pelinjohtajavaihdos tuli seurassa ajankohtaiseksi. Tehtävän ottaa vastaan seurassa aiemmin juniorijoukkueiden pelinjohtajana toiminut ja B-poikien kanssa SM-hopeaa 2009 voittanut Perttu Westersund, 29.

– Innostuneella, positiivisella ja työteliäällä mielellä tulen SiiPeen. Mukava palata seuraan, missä on aiemminkin päässyt tekemään töitä ja hommat on toiminut tosi hyvin ja on itse saanut keskittyä pelinjohtoon ja valmennukseen. Joukkue on edelleen nuori, mutta kokenut Ykköspesikseen. Tasainen kilpailu pelipaikoista ajaa varmasti jokaista pelaajaa eteenpäin, Westersund sanoo.

Sami Varis vastaa joukkueen arkivalmennuksesta Westersundin aisaparina.

Omia kasvatteja paluumuuttajina

Siilinjärven Pesiksen oma kasvatti Sampo Lähdesmäki palaa montaa kokemusta rikkaampana takaisin kotiin.

– Ensiksi täytyy sanoa kiitokset koko Manse PP -yhteisölle. Hyvin ottivat savolaispojan vastaan, kun sinne kolme vuotta sitten meni. Eniten uutta oppia sain siltä reissulta fysiikkaharjoitteluun. Palaan SiiPeen hyvillä mielin, kun joukkueessa pelaa paljon tuttuja ja tavoitteet tulee varmasti olemaan korkealla.

Simo Vainikainen komppaa Lähdesmäen ajatuksia. Siilinjärvelle on mukava palata samaan seuraan useiden läheisten toimijoiden kanssa.

– Onhan se mukava palata takaisin Siilinjärvelle sellaiseen porukkaan, missä on monia junnuvuosien aikaisia pelaajia, huoltajia ja pelinjohtaja. Joukkue on täynnä hyviä ystäviä myös pesäpallon ulkopuolella ja tietysti oma veli.

Siilinjärven Pesiksen ykköspesisjoukkueen runko on 15 pelaajasopimuksen myötä kasassa. Toiminnanjohtaja Marko Heikkinen lupailee lopullisen joukkueen julkistuksen lokakuun loppuun mennessä.

Siilinjärven Pesiksen ykköspesisjoukkueen sopimustilanne 4.10.

Otto Hoffren
Juho Keinänen
Teemu Kinnunen
Oskari Koskelo
Sebastian Lahti
Kimmo Lukkari
Tommi Luostarinen
Sampo Lähdesmäki
Eemeli Paldanius
Ville Pietinen
Eino Puustinen
Aatu Roivainen
Toni Toivanen
Samu Vainikainen
Simo Vainikainen

Perttu Westersund, pelinjohtaja-päävalmentaja
Sami Varis, valmentaja

Aiheesta lisää

Siilinjärven Pesiksen kotisivut

Video: SiiPen tiedotustilaisuus Facebookissa