Puijonlaakson upealla pesäpallostadionilla odotukset ovat ylemmissä pudotuspeleissä, vaikka sunnuntaina tappio tulikin. Kuva: Puijon Pesis.

Uutiset

Mikko Pirhonen: Otteluiden alut olleet haastavia Puijon Pesikselle18.6.2017

Kuopiolaisen Puijon Pesiksen pelinjohtaja Mikko Pirhonen analysoi apeana 0-1 (2-7, 4-4) –tappioon päättynyttä sunnuntain kotiottelua Haminan Palloilijoita vastaan. Sarjan kärkipaikka karkasi jo 13 pisteen päähän, joten mahdollisuudet suoraan nousuun alkavat olla teoreettiset. – Tavoite on silti edelleen pelata kauden päätteeksi nousupeleissä ja selvitä niistä voittajana, Pirhonen vakuutti.

Ottelun alku oli kuopiolaisille hankala. Roope Haapsalo löi kotijoukkueen 1-0-johtoon, mutta Hamina iski takaisin neljän juoksun tasoittavalla vuorolla ja karkasi jaksovoittoon.

– Otteluiden alut ovat olleet turmiollisia meille useammassa pelissä, Pirhonen mietti.

Toiselle jaksolle otteet paranivat, mutta helpot virheet söivät parhaimman terän pelistä.

– Fiilikset ovat haikeat, koska pelistä ei jäänyt mitään käteen. Toinen jakso olisi ollut otettavissa, mutta teimme törkeitä virheitä, sanoi ykköspalkittu Simo Vainikainen kiertelemättä.

Kuopiossa ei kuitenkaan tarvitse painaa paniikkinappulaa. Joukkue on hyvissä asemissa ajatellen ylempiä pudotuspelejä (2.-5. sijoittuneet runkosarjassa) ja kotietua (2.-3. sijoittuneet).

Hamina matkustaa vielä ennen juhannustaukoa Siilinjärvelle sarjakärjen vieraaksi. Pisteitä tarvitaan lähes väkisin, jotta haaveet runkosarjan voitosta pysyisivät elossa.

Pöytyän Urheilijat nappasi komean kotivoiton Ylivieskan Kuulasta 2-0 (4-1, 6-1) ja nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Manse PP Tampereelta tuskailee sen sijaan pelinsä kanssa. Kolmas peräkkäinen tappio tuli Jyväskylässä Kiriä vastaan ja sarjasijoitus valahti seitsemänneksi.

Miesten Ykköspesis sunnuntaina 18.6.

Kuopio-Hamina 0-1 (2-7, 4-4)
Pöytyä-Ylivieska 2-0 (4-1, 6-1)
Ulvila-Muhos 2-0 (3-2, 4-1)
Jyväskylä-Tampere 1-0 (2-2, 3-2)
Lievestuore-Vähäkyrö 1-0 (4-1, 3-3)

Sarjataulukko 18.6.

Siilinjärven Pesis 32
Haminan Palloilijat 24
Pöytyän Urheilijat 21
Puijon Pesis, Kuopio 19
Muhoksen Pallo-Salamat 17
Jyväskylän Kiri 16
Manse PP, Tampere 15
Ulvilan Pesä-Veikot 14
Lievestuoreen Kisa 13
Ylivieskan Kuula 10
Jyväskylän Lohi 5
Vähäkyrön Viesti 5

Aiheesta lisää

Puijon Pesiksen otteluraportti

Haminan Palloilijat: "Kauden parasta peliä"