Uutiset

Kolme isoa ottelua Siilinjärvellä ennen juhannustaukoa – juhlavuoden hienoja hetkiä13.6.2017

Siilinjärven pesisjännäreille on tarjolla herkkuja kaikilla mausteilla tulevan viikon aikana. Ensin on vuorossa kauden ensimmäinen Pohjois-Savon derby, sitten 30-vuotisjuhlaottelu Vähänkyrön Viestiä vastaan ja vielä kärkitaisto Haminan Palloilijoita vastaan juhannusviikon keskiviikkona.

Sunnuntaina kauden ensimmäisen jaksotappionsa Ylivieskassa kokenut Siilinjärvi on repäissyt sarjakärjessä kuuden pisteen kaulan lähimpään uhkaajaansa Haminaan. Jos joukkue selviää kunnialla kolmesta ottelustaan ennen juhannustaukoa, lähtökohdat loppukauteen ovat erinomaiset.

Pisteet pitää kuitenkin ansaita. Huomenna keskiviikkona Mantun stadionilla vierailee kuopiolainen paikalliskilpailija Puijon Pesis, joka on avannut kautensa hienosti ja kärsinyt toistaiseksi vain yhden tappion. Nopeiden etenijöiden ja vaarallisten lyöjien yhdistelmä on aina haastava.

– Meidän on tultava lähelle ahdistamaan. Joudumme varmasti jonkun verran puolustamaan takatilannetta, missä emme saa antaa mm. (Roope) Haapsalon tai (Perttu) Paakkolan lyödä läpi. Kun ruvetaan ratkaisemaan jaksoja yksittäisillä juoksuilla, olemme varmasti vahvoilla, Siilinjärven avainpelaajiin lukeutuva Tuisku Tuovinen näkee.

Sarjakärjen vahvat otteet on huomioitu naapurissa. Edessä on takuulla sähköinen jännitysnäytelmä, jota seuraamaan odotetaan vahvasti nelinumeroista määrää katsojia.

– Vastaan on tulossa joukkue, joka pelaa tehokasta ja selkeää peliä. Tennistermeillä ilmaisten SiiPe on tehnyt pakottamattomia virheitä vähemmän kuin yksikään toinen joukkue sarjassa, kuopiolaisten pelinjohtaja Mikko Pirhonen analysoi.

Juhlaottelu lauantaina

Siilinjärven Pesis juhlii 30-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Juhlaottelussa asettuu vastaan sarjanousija Vähänkyrön Viesti lauantaina kello 17. Paikan päälle kannattaa suunnistaa jo tuntia aiemmin, sillä esillä on historian havinaa lehtileikkeiden, vanhojen kuvien ja seura-asujen muodossa. Kunniavieraina ottelutapahtumassa ovat naisten mestarijoukkue vuodelta 1999 ja miesten edustusjoukkue vuodelta 1988, ensimmäinen seuran joukkue pääsarjatasolla.

Juhlaottelussa sukupolvet kohtaavat. Ennen ottelun alkua esitellään seuran juniorijoukkueet.

Merkittävä osa juhlavuotta on Noin 30 tarinaa dokumenttisarja, joka on vapaasti katsottavissa SiiPen YouTube-kanavalla. Kuudes osa kertoo vaikeista ajoista ja käännekohdista. Dokumenttisarjan viimeinen jakso julkaistaan lauantaina teemalla ”Tänään ja huomenna”.

Kärkiottelu juhannusviikon keskiviikkona 21.6.

Siilinjärven Pesiksellä on mahdollisuus ottaa isoja askelia kohti Superpesistä vielä ennen juhannusta. Tämänhetkinen sarjataulukon kärkikaksikko kohtaa toistamiseen tällä kaudella keskiviikkona 21.6., jolloin Haminan Palloilijat vierailee Mantulla. Kaksi viikkoa sitten Siilinjärvi haki täyden kolmen pisteen potin Vallikentältä lukemin 0-2 (6-9, 2-7).

Hamina matkustaa Pohjois-Savoon myös tulevana sunnuntaina Puijon Pesiksen vieraaksi.

Aiheesta lisää

Puijon Pesiksen otteluennakko

Siilinjärven Pesiksen kotisivut

Noin 30 tarinaa SiiPen YouTube-kanavalla

Kimmo Lukkari ja Antti Rinnevuori Yle Kuopion haastattelussa (5.6.)