Haminan Palloilijoiden kausi pyörähti käyntiin täydellisesti. Seuraavaksi joukkueen kotiavaukseen saapuu vieraaksi Vähänkyrön Viesti ensi keskiviikkona 17.5. Kuva: Haminan Palloilijat.

Uutiset

Haminan Palloilijoiden molli vaihtui ilosäveliksi – ykkössuosikki Manse jäi pisteittä13.5.2017

Kausi 2016 oli Haminan Palloilijoiden ykköspesisjoukkueelle vaikea alusta alkaen ja jopa sarjapaikan kohtalosta puhuttiin. Vuotta myöhemmin tilanne on täysin toisenlainen, jos ensimmäisestä ottelusta voi vetää johtopäätöksiä. Hamina vieraili Tampereella sarjan ykkössuosikin kotistadionilla, antoi vastustajalleen vain yhden juoksun koko ottelussa ja nappasi mukaan täyden kolmen pisteen potin lukemin 0-2 (1-5, 0-2).

Virheiden suma hankaloitti kotijoukkueen peliä avausjaksolla. Pelinjohtaja Mika Kulmala ei antanut armoa analysoidessaan omiensa edesottamuksia ottelun jälkeen.

– Kaikki virheet tuli varmaan kerättyä, joita voi pesäpallopelissä tehdä, Kulmala manasi Manse PP:n kotisivujen mukaan.

Vastustajan leirissä ilmeet olivat päinvastaisia. Kokeneet pelinjohtajat Petri Pulliainen ja Vesa Toikka pääsivät heti tuulettamaan komeaa voittoa.

– Tasapainoinen esitys. Vastustaja ei varmaan päässyt omalle tasolleen, mutta ennen kaikkea me pelasimme tosi hyvän pelin niin ulkona kuin sisällä, Pulliainen iloitsi seuran Instagram-tilin videolla.

Haminan Juhat Leskinen ja Toikka olivat vireessä lyöntipaikalla, samoin vaihtolyönneissään onnistunut Jani Ahonen. Uusvanhana tuttuna joukkueeseen liittynyt Simo Vanhala sai lyötyjen sarakkeeseensa ensimmäisen merkinnän. Ennen kaikkea pelinjohtaja Pulliainen iloitsi tiiviistä ulkopelistä, joka antoi vastustajalle vain yhden juoksun päivän ottelussa.

– Ulkopeli, Jesse (lukkari Eskelinen) tuo tuohon oman juttunsa. Etukenttäpelaaminen oli hyvää, tehtiin paljon paloja lukkarin ja etumiesten kanssa. Saimme nopeita miehiä poltettua.

Aika näyttää, kuinka paljon johtopäätöksiä kärkipäähän povattujen joukkueiden sarja-avauksesta voi vetää. Vaikka Haminan viime vuosi oli alavireinen, joukkue pystyi kukistamaan silloinkin Mansen niin kotona kuin vieraissa. Joka tapauksessa pitää muistaa, että runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2018. Siinä kamppailussa jokainen piste on tärkeä.

Miesten Ykköspesiksen avausottelut

Lohi-Pöytyä 0-2 (4-5, 3-4)
Ylivieska-Kiri 1-2 (1-0, 2-11, 0-5)
Tampere-Hamina 0-2 (1-5, 0-2)
Muhos-Lievestuore 2-0 (5-2, 8-1)
Vähäkyrö-Siilinjärvi 0-2 (1-5, 0-7)
Kuopio-Ulvila 2-1 (8-0, 2-3, 1-0)

Ennakkosuosikit vahvoja naisten Ykköspesiksen avauksessa

Titta Siilin oli Tahkon Leidien ykköstähti, kun naisten Ykköspesiksen kärkeen povattu joukkue avasi kautensa kukistamalla Hämeenlinnan Paukun 2-0 (4-3, 6-2). Toinen jakso ratkesi vasta päätösvuoroparissa. Voittojuoksuja syntyi kerralla neljä, kun Siilin iski pallon ajolähdöstä kuuluisalle muuntajalle.

Kolmen kärkeen povatut Mynämäen Vesa ja Jalasjärven Jalas voittivat myös sarja-avauksensa. Mynämäki menetti jakson helsinkiläiselle Roihulle, mutta Jalasjärvi takoi kotonaan peräti 17 juoksua Tyrnävän Tempausta vastaan.

Naisten Ykköspesiksen avausottelut

Pori-Ylivieska 2-0 (1-0, 2-1)
Mynämäki-Roihu 2-1 (1-2, 6-0, 0-0, 2-1)
Jalasjärvi-Tyrnävä 2-0 (7-6, 10-3)
Hyvinkää-Hämeenlinna 2-0 (4-3, 6-2)
Rauma-Nurmo 2-1 (4-1, 1-3, 2-0)
Kankaanpää-Vaasa 2-0 (2-0, 6-1)

Aiheesta lisää

Kymen Sanomat: HP:lle unelma-alku Ykköspesikseen

Haminan Palloilijoiden videoita Instagramissa

Tampere-Hamina-ottelun lehdistötilaisuus (Manse PP:n YouTube)

Manse PP:n otteluraportti

Puijon Pesis juhli supervuorossa

Siilinjärvi haki vieraspisteet Vähästäkyröstä